"Sram vas bilo"
119

Mašić pita Cvijanović: Čije tačno nemire će izazvati usvajanje Rezolucije o Srebrenici?

D. Be.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Federalni parlamentarac Damir Mašić (SDP) reagovao je povodom poteza članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović koja je putem ambasadora Srbije u UN-u pisala Ujedinjenim narodima povodom najavljene Rezolucije o Srebrenici.
U Generalni sekreterijat UN-a poslana su dva pisma. Pismo srbijanskog ambasadora Nemanje Stevanovića uz koji je kao popratno dostavljeno pismo Cvijanović.

U sadržaju pisama, između ostalog, prijeti se i "nemirima u BiH ako rezolucija bude usvojena".

"Javno i otvoreno pitanje Željki Cvijanović, članici Predsjedništva Bosne i Hercegovine:

Obzirom da je jučer najavila da bi usvajanje Rezolucije o Srebrenicu u Generalnoj skupštini UN-a moglo izazvati nemire u BiH postavljam otvoreno pitanje Željki Cvijanović.

Čije tačno nemire će izazvati usvajanje Rezolucije o Srebrenici?

  1. Zločinaca iz političkog i vojnog rukovodstva Republike Srpske koji su planirali mučku likvidaciju hiljada ljudi?
  2. Zločinaca iz političkog i vojnog rukovodstva Republike Srpske koji su naredili ubijanje?
  3. Zločinaca iz vojske Republike Srpske koji su mučki ubili nevine ljude?
  4. Njihovih pomagača koji su nevine žrtve genocida krišom zatrpavali u masovne grobnice?
  5. Onih koji su ih godinama kasnije u više navrata prekopavali i premještali u sekundarne i tercijarne masovne grobnice?
  6. Zločinaca i monstruma Karadžića i Mladića koji su u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu sve to planirali i radili, da bi se nakon iste kao najveći miševi krili po Srbiji prerušeni u babe?
  7. Režima RS-a kojem i sami pripadate, a koji godinama unazad iznova jezikom najsirovije i najprimitivnije mržnje vrijedja i omalovažava žrtve i njihove porodice uz stalne pokušaje zataškavanja naprijed pobrojanog?", pitao je Mašić.

Zbog svega navedenog, smatra Mašić je prvom cijelom čovječanstvu, ljudskoj civilizaciji, kao i svima nama na ovim prostorima potrebno da se usvoji Rezolucija o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama kao trajno svjedočenje na ono što su monstrumi uradili.

"Isti oni koje vi štitite i slavite svih ovih godina. Sram Vas bilo!", poručio je Mašić.