Pokret za nove generacije
135

Marjanović traži da se finansiranje stranaka u Skupšini KS smanji najmanje 50 posto

T. K.
Screenshot: Pokret "Za nove generacije" / Damir Marjanović
Screenshot: Pokret "Za nove generacije" / Damir Marjanović
Lider pokreta Za nove generacije Damir Marjanović je na trećoj radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo pokrenuo inicijativu da se izdvajanja iz budžeta namijenjeno za finansiranje stranaka koje participiraju u Skupštini Kantona Sarajevo smanje najmanje 50%, a optimalno 80%.

Ovaj Nacrt će biti razmatran na sjednici 08.02.2023.

"Usvajanjem ove inicijative politički subjekti koji sudjeluju u zakonodavnoj vlasti Kantona Sarajevo pokazali bi da su svjesni financijskih izazova koji se nalaze pred budžetskim korisnicima i svim građanima glavnoga grada BiH, te da su spremni da taj teret podnesu zajedno s njima. Ovu inicijativu sam najavio ranije da bi sve zastupnice i zastupnici imali dovoljno vremena da obave potrebne konsultacije s rukovodstvima političkih subjekata koje predstavljaju", navedeno je u saopštenju Pokreta Za nove generacije.

Podsjećamo, Marijanović je prije govorio kako moramo prihvatiti da živimo u komplikovanoj državi.

"Sebe smatramo dijelom Osmorke, ali poštujemo tuđe principe. Mogu ponoviti naš stav koji je iznio Zlatko Miletić i mi stojimo iza toga, da trebamo pored dobrih programa i volje, trebamo dobro pogledati ljude koji će to realizirati", napomenu je, između ostalog", Marjanović.

Dao je lider pokreta Za nove generacije 100 dana državnoj vlasti da pokaže da može funkcionirati.

"To vam je kao naučni eksperiment. Postavili smo ciljeve i želimo da vidimo ima li napretka. Ako ga nema, imamo problem", zaključio je tada Marjanović o ovoj temi.