Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne dezinformišite javnost i ne prepucavajte se preko tuđih leđa- kolega RVI 100%. Nema tih RVI sa redovnim primanjima od 3000. RVI 100% II grupe ima maximalno 650 KM, a prve do 1800. Mora se razgraničiti šta je to naknada za tjelesno oštećenje, a šta penzija-mirovina. Određeni broj RVI se zadužuje kod banaka preko vlastitih mogućnosti pa dolazi do problema oko pokrića rata o kojima Kubić govori. On je jedan od njih i on sigurno ne zastupa interese svih RVI 100%. Ministarstvo svakako treba da izvrši detaljnu reviziju svih RVI, sa posebnim akcentom na \"potvrde o ranjavanju. Osnovna zamjerka Vladi F BiH i ministarstvu je neredovnost isplata i neusklađivanje osnovice, što MORA biti definisano i uvršteno uvršteno u Zakon o osnovnim pravima boraca-branitelja i članova njihovih obitelji F BiH. Bez toga smo van Zakona i ostaćemo soc. slučajevi, na marginama društva za pšovremene potrebe u predizbornim kampanjama.
mislim da poslije rata je obavljeno bezbroj revizija RVI i nista nije time se postiglo. Svaki put nas je sve vise i vise, a novca sve manje i manje.Svaki put revizija nasu drzavu mnogo kosta i ti novci kao da se bacaju u vodu. Bilo bi mnogo pametnije da su nam taj novac podjelili u vidu barem neke manje povisice.
hogare, ne znam odakle tebi ti podaci! ja sam RVI 100% sa UKUPNIM mjesečnim primanjima od 724,87 KM pa te molim da me uputiš na adresu na kojoj ću ostvariti pravo na tih tvojih 3000 KM.
Ninjaje nikakava tajna da su se uvjerenja placala, i danas se mogu kupiti, zanma tipa koji radi u njemackoj platio 4 milje, proglasili ga ludim, sa sacijalnog prima nadoknadu odplacuje par stanova.. A druga stvar, sta je sa RVI koji su zalijeceni odnosno rehabilitovani, poznajem desetine koji vani rade, a istovremeno imaju visoke invalidnine.. A sehidske penzije to je prica za sebe..
zahide ne .eri, 100-% invalidi primaju od 700- 1700 km SAMO invalidnine plus mirovina, plus ostale povlastice. znači imaju imaju barem 3000 km ukupna primanja što su i zaslužili, ali da ne mogu vraćati ratu kredita atvarno su pretjerali. sve to dok obični građani i njihovi razvojačeni branitelji skapavaju od gladi.
Reviziju invalidteta opravdavamo ali da se istovremeno oformi antikorupcijka komisija koja će odmah utvrđivati odgovornost lica iz nadležnih općinskih službi za boračka pitanja, kantonalnih ministarstava za boračka pitanja i federalnog ministarstva za donošenje lažnih rješenja. Dakle nismo mi invalidi donosili ta rješenja nego službenici nadležnih službi. Ako se revizija bude provodila bez toga pojavit će se još veči broj RVI. Valja istači da 1/3 pripadnika Armije R BiH ima status RVI.
bolje bi bilo da udruženja naprave reviziju ljudi koji primaju invalidnine. mogu se u život kladiti da bi našli bar 30% krivotvorenih rješenja o invalidnosti. kada bi te varalice i profitere skinuli sa invalidnina bilo bi dovoljno novca za one prave...