Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj Mandilovic je veliki covjek i veliki strucnjak. Skupstina kantona bi trebala de izglasa odluku kojom ce se barem jedna ulica zvati njegovim imenom. Zelim mu dobro zdravlje i dug zivot.
Mrave, potrazi strucnu pomoc i radi sebe i radi blize okoline, oni nisu krivi
druze ti si dobro puk'o
Mrave loma Ima li kakav hecim koji je ostano normalan u Help Bosnia da te pregleda
Interesanto je da nema snimka Luza Mekemzija sa Christian Amanpur koja pita UN Generala zasto gadaju bolnici kad on njoj odgovara zato sto pucaju minobacacima sa bolnice
Moji doušnici iz srpskih političkih i vojnih bandi su mi javili da se tajno razmatra mogućnost opkoljavanja, pa istrijebljenja nesrpskih naroda sa Kosova, jer onda nebi bilo izbjegličkih kolona na teritoriji EU i USA, pa bi etničko čišćenje bilo uspješno obavljeno. Plan istrijebljenja ima sljedeće tri faze: 1-istovremeni napad srba iz Srbije prema pravcima Peć i Gnjilane, 2-zatvaranje obruča u blizini tromeđe Kosova, Albanije i Makedonije, 3-konačno istrijebljenje nesrba po uzoru na srebrenički genocid u Bosni.
Obavezno da se prije povlačenja EULEX-a sa Kosova, razmotri mogućnost formiranja vazdušnih borbenih jedinica na relaciji USA-EU koje će bombardovati po hitnom postupku bez odlaganja linije snabdjevanja po Srbiji u slučaju da naoružane srpske bande ponovo napadnu Kosovo. Prisjetimo se da srbi iz Srbije već godinama pripremaju novi genocid na Kosovu, kad se za to stvore uslovi. Takva je i politička situacija u Srbiji. Znam da je skupo srbe držati pod nadzorom, ali još je skuplje upuštati se u pregovore sa njihovim diplomatama u vrijeme izvršenja genocida. Ekonomske aspekte ophođenja sa srbima, najbolje je opisao gospodin Bil Klinton. Za Evropu i Ameriku je mnogo skuplje da se na njihovoj teritoriji ponovo pojave izbjegličke kolone, nego da se bombarduje Srbija.
Tačno je da četnički "intelektualci" više od stotinu godina ulažu ogromne napore na međunarodnoj d.i.p.l.o.m.a.t.s.k.o.j sceni kako bi se očuvala tradicija genocida nad nesrbima, kao i tradicija genocida nad srbima koji nisu voljni uzeti saučešća u "četničkom patriotizmu". Ali broj zločina kroz istoriju je tako ogroman da nije moguće sakriti ili uništiti sav inkriminirajući m.a.t.e.r.i.j.a.l. Poželjno bi bilo baš kao i u slučaju Kosova dovesti jedinice NATO pakta u Sandžak, a i u Vojvodinu kako bi se prekinulo nastavljanje etničkog čišćenja.
Etničko čišćenje nesrpskih naroda u najperfidnijem obliku četništva, odmah nakon smrti skupocjenog diktatora Tita godine 1980-e , započelo je nad bošnjacima Sandžaka (traje i danas). Kosovski albanci, kad su to primijetili digli su se na masovne demonstracije 1981 godine, kako bi izbjegli sudbinu sandžačkih bošnjaka. Regionalizacija "moderne" Srbije je zamišljena upravo tako da se oteža pošten i legalan život bošnjačkim trgovcima u Sandžaku, pa zbog toga mnogi pokušavaju pobjeći u zapadnu Evropu ili Sarajevo.
BUDUĆE GENOCIDNE NAMJERE: Nema sumnje da trenutni najskuplji evropski mafijaš Milorad Dodik, uz ostalu hordu glupavih beogradskih i banjalučkih “intelektualaca” kroz proces omalovažavanja srebreničkog genocida priprema srbe da počine neke nove genocide nad nesrpskim narodima u budućnosti. To je dakle očekivani nastavak tradicije Slobodana Miloševića.
ZLOSTAVLJANJE INVALIDA U BANJOJ LUCI: Imati na umu da je najkrupniji evropski mafijaš (Milorad Dodik) poslao svoje naoružane horde (političke milicionere) da u Banjoj Luci fizički zlostavljaju srpske invalide sa visokom amputacijom, samo zbog toga što su tražili neznatne finansijske povišice na već ionako sitne invalidnine. Realno, kad neko tako zlostavlja invalide iz svog naroda, dokle je tek spreman zlostavljati invalide drugih naroda ? TERORISANJE OMLADINE U BANJOJ LUCI: Prisjetimo se da je mafijaš Milorad Dodik poslao svoje uniformisane razbojničke bande da zlostavljaju goloruku omladinu Banja Luke, jer ta omladina pokušava sačuvati zelene površine u gradu od Dodikove građevinske mafije. Pitam se, ako neko zlostavlja omladinu iz svog naroda, šta je tek spreman uraditi protiv omladine drugih naroda ?
... neugodno pitanje može postaviti primerice novinar, istražni sudija, neko iz nevladinih organizacija, neki politički konkurent na TV debati ...
... jeftina batina može biti primerice, kišobran, vuvuzela, drška od metle, drvena letva, noga od stola ili stolice, invalidski štap, penzionerski prut, vaser vaga, čekić, gvozdeni pajser, građevinska klamfa, komad građevinske armature, kramp, ašov, lopata, automehaničarski ključ (viljuškasti, okasti, lulasti, cevasti, imbus...), komad vodovodne cevi ...
Ja, Milorad Dodik, GOSPODAR svih gospodara, moja biološka porodica i moja politička partija, u ovo vreme teške ekonomske krize, mi smo najpametniji nezamenjivi stručnjaci, znamo sve tajne života koje niko ne zna osim nas, naša mudrost je beskrajna, pa zbog toga krediti, novac i vreme poreskih obveznika širom sveta, treba da se troše za naše bežanje od neugodnih pitanja, i za čuvanje naših skupocenih božanskih stražnjica od tamo neke jeftine batine...
KRIMINALITET I EKONOMIJA (GOSPODARSTVO): Prisjetimo se da kriminal razara ekonomiju u svakom društvu. Dovoljno je da samo jedan jedini čovjek u društvu bude iznad zakona, pa da onda uz njega bude iznad zakona čitava kasta nedodirljivih. Nema idealnog rješenja, ali moderna Njemačka vlast zaista funkcioniše po principu NIKO IZNAD ZAKONA. Moglo bi se reći da je to GERMANIKA EUGENIKA. Sa druge strane, na prostorima bivše Jugoslavije, postoji čitava kasta skupocjenih bogova koji su iznad zakona. Tu je najopasnija SRBIKA KRETENIKA, jer ne pokazuje znakove rehabilitacije. KROATIKA KRETENIKA I ISLAMIKA KRETENIKA ipak pokušavaju da se rehabilituju.