Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo Citalac da ti ja kazem zasto nema Njemca sa svojim kapitalom i potencijalom,kao sto nema ni drugih zapadnoevropskih i kako ti rece "demokratskih" zemalja ni na vidiku. Zato sto u BiH zive i muslimani koje ta ista "demokratska" Europa toliko voli da su ih cetiri godine gledali kako pate i umiru.Danas ta ista "demokratska" Europa raznoraznim smicalicama,preko svojih lopuza "zavlaci kajle" Bosni i svima nama i cije "kajle" osjetimo tako duboko da nam se i bubrezi pomjeraju od njih. Kratko i jasno,Europi smo krivi zato sto smo muslimani. Zato sto prije shvatimo i sami sebi priznamo da BiH nikada,ama bas nikada nece biti primljena u EU upravo zbog gore navedenog i jedinog razloga,tad cemo moci da popravljamo nasu ekonomiju igradimo nasu novu buducnost.
Nesto puno ima nejasnih stvari kod "Bosmala". Sve je nesto mutno. Ja jesam za autoput i Bosni on treba vise nego mnoge druge stvari. Ali gdje je tu Nijemac sa svojim kapitalom i potencijalom. Upitajmo se zasto ih ( ili nekih drugih iz zapadne,demokratske Europe, kojoj svi trcimo u zagrljaj)nema ni na vidiku. Bosmal treba da zavrsi prvo svoj Centar, da se dokaze. Do tada neka gradi WC, a ne Vc.
"Malezijici", ha, ha, ha, citaj Cengici, piljari i Izetbegovici.
Neka Hrvatska uvede vize za Bosance - gore po njih, a na more ćeš morati preko koridora 5C
i sta kad ga izgrade, onda cete moci da se vozate od ploca do nasica, ako i hrvatska u medjuvremenu ne uvede vize. autoput nije rjesenje, rjesenje je mnogo dublje i bolnije. u medjuvremenu, moj savjet: emigrirajte.
sjajno!
>>negdje sam pročito da će taj auto-put bit pod njihovom upravom 35-40 godina?! Pa, prirodna stvar... Normalno je da svaka firma nastoji da maksimizuje proft. Zašto bi ga pravili za džaba? Ako ga privatnik pravi, više će da nas košta nego ako ga država pravi, to je bar izvjesno. Ali će zato biti urađen u roku i biti urađen kvalitetno, za razliku od druge opcije. Mislim da sa investicijom kao sto je autoput ne treba štediti.
MA NIDJE VEZE :)))
negdje sam pročito da će taj auto-put bit pod njihovom upravom 35-40 godina?! debelo ćemo ga mi njima otplatit za to vrijeme, a kad napokon postane naš neće bit ni za kurac..
Pored armade nezaposlenih sve sto mozemo sami uraditi trebaju graditi domace firme, ako vec tajkunima treba pripasti veliki dio kolaca onda bolje da to budu domaci a ne "struccnjaci" sa strane koji ce po preporuci svjetske banke uzimati $5000 po satu sto je vec vidjeno kod dokapitalizacije velikih poduzeca, ako i strana firma dobije posao mora se ugovorom garantovati posao za podugovarace iz BH u najvecoj mogucoj mjeri.
Cekamo 10 godina na autoput, tako da problem od tri mjeseca nece predstavljat problem. A vec tada ce novac ili biti ili ne na racunu u BiH i sve ce biti jasno. Ako novca ne bude, mislim da treba raspisati medunarodni tender.
Opredjeljenje unaprijed za jednog koncesionara, bila to R. Hrvatska ili Malezioja, svejedno, prepoznatljiva je ujdurma već toliko puta vidjena na Balkanu. Medjunarodni tender je jedina garancija a ovaj posao će biti presedan za sklapanje svih ostalih.
300 miliona sitnica