BiH
349

Majstor karatea Armin Topalović: Škola nas uči svemu osim životu

Piše: E. A.
Poznati karatista i trener karatea Armin Topalović održao je zanimljivo predavanje učenicima završnih razreda Srednje mješovite škole "Enver Pozderović“ i OŠ "Fahrudin Fahro Baščelija“ u Goraždu, inače svom rodnom gradu.

Ovaj majstor karatea, koji je sa svojim klubom "Perfekt“ iz Sarajeva osvojio mnogobrojna priznanja i medalje, tokom susreta sa učenicima govorio je o osnovnim životnom mudrostima i vlastitim iskustvima koja je stekao za nepune 34 godina života.

Goraždanski srednjoškolci i osnovci tako su imali priliku čuti o desetinama osvojenih medalja na takmičenjima u BIH, Evropi i svijetu ali i upornosti mladića koji je završio fakultet i magisterij, a danas je profesor tjelesnog odgoja.

Sportsko iskustvo je bilo samo dio Arminove priče mladima Goražda. Uspio im je na zanimljiv način prenijeti izreke i mudrosti napisane i prije njegovog rođenja, bezvremenske i one koje su ujedno poziv na koračanje krož život na najvećim humanističkim vrijednostima.

Ovo izuzetno, motivaciono predavanje koje su organizovala Vijeća roditelja pomenutih škola a podržali resorno kantonalno ministarstvo obrazovanja i Centar za kulturu Goražde, ocjenjeno je veoma zanimljivim, posebno jer je trener karatea i karatista priredio zanimljivu prezentaicju o temi "Škola nas uči svemu osim životu“.

"Interaktivnom prezentacijom želio sam mladima prenijeti dio ličnih iskustava te ukazati na potrebu kontinuiranog i predanog rada, nakon kojeg uspjeh neće izostati“, poručio je Armin.