Treće izdanje
0

Više od 600 karatista u Goraždu na međunarodnom "Specijal kupu" u karateu

E. A.
U Goraždu se danas održava treći međunarodni karate kup "Goražde – Specijal 2024". Ovaj sportski događaj okuplja sve veći broj takmičara i klubova, a ove godine učešća će uzeti oko 600 takmičara iz 56 klubova BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Predsjednik Organizacionog odbora Ermin Mandžo iz Karate kluba Specijal koji je organizator događaja ističe da takmičenja u Gradskoj dvorani "Mirsad Hurić" počinju u deset sati za sve kategorije.

"Imamo pionire, kadete, juniore, U-21 i seniore i poduzeli smo sve da takmičenje bude na vrhunskom nivou, a cjelodnevni turnir odvijat će se na četiri – pet borilišta. I suđenje će biti na vrhunskom nivou s obzirom da imamo 35 do 40 sudija sa licencom od kantonalnog do svjetskog nivoa. Za najuspješnije pojedince i kolektive su obezbjeđene medalje, diplome i pehari, tako da će Goražde danas biti u znaku karatea i pozitivnih vrijednosti", ističe Mandžo.

U klubu su zahvalni svim klubovima i takmičarima koji podržavaju ovaj događaj.

"Putovali smo na mnoga takmičenja i zaista podrška koju dobijamo je zaista velika i prezadovoljni smo i zahvalni svim klubovima koji su odlučili da se prijave i podrže nas sa ovim impozantnim brojem učesnika. Osjećaj je fantastičan kada vidite da drugi prepoznaju vaš rad i trud, a zahvalni smo i Vladi BPK i resornom kantonalnom ministarstvu te drugim sponzorima i prijateljima koji su nas podržali u organizaciji ovog jedinstvenog događaja" , kaže Mandžo