Afera "Asim"
156

Mahmutbegović tvrdi da su se "Glumac" i "Cvrle" žrtvovali odustajanjem od ministarskih pozicija

Klix.ba
Melika Mahmutbegović (Foto: K. S./Klix.ba)
Melika Mahmutbegović (Foto: K. S./Klix.ba)
Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović oglasila se saopćenjem za javnost u kojem je poručila da su se Emira Hadžihafizbegovića i Senada Hasanspahića, odnosno "Glumac" i "Cvrle" iz afere "Asim", žrtvovali odustajanjem od ministarskih pozicija u Vladi Kantona Sarajevo.

"Odluka Emira Hadžihafizbegovića i Senada Hasanspahića da odustanu od kandidature za pozicije ministara u Vladi Kantona Sarajevo predstavlja požrtvovanu i odgovornu odluku, koja je vođena ciljem da se deblokiraju procesi u KS. Niko od njih dvojice nije učestvovao u bilo kakvim nečasnim radnjama, niti su krivi za bilo šta. Optužbe i insinuacije, koje se iznose na njihov račun nisu ničim potkrepljene i predstavljaju špekulacije po principu šta bi bilo da je bilo", piše u saopćenju za javnost potpredsjednice Mahmutbegović.

Pozivala je sve one funkcionere u KS, koji bez ikakvog utemeljenja unaprijed proglašavaju ljude krivim, da dobro preispitaju svoje postupke i da prvo očiste svoje dvorište.

"Svi akteri spornog audiosnimka trebaju snositi odgovornost, a u vezi s time su pravosudni i stranački organi već pokrenuli mjere. Međutim, potpuno je nedopustivo da se ovaj slučaj koristi za vršenje harange nad Emirom Hadžihafizbegovićem i njegovom porodicom, kao i nad drugim nedužnim ljudima u svrhu sticanja jeftinih političkih poena", navodi Mahmutbegović.

Zaključila je riječima da je Emir Hadžihafizbegović častan čovjek i provjereni patriota, koji je svojim umjetničkim angažmanom dao ogroman doprinos svojoj zemlji i narodu.

"Ako je i pravio nekad neke greške, to ne dovodi u pitanje činjenicu da je uradio masu dobrih stvari za Bosnu i Hercegovinu, čime se svi trebamo ponositi", zaključuje Mahmutbegović.