Sport i kultura
62

Magoda objavio koje su organizacije i pojedinci u KS dobili javni novac u prethodne tri godine

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda danas je na web stranici ovog ministarstva objavio spiskove tekućih transfera po javnim pozivima za kulturu i sport za protekle tri godine.

Radi se o 14,4 miliona KM za sport i 11,8 miliona KM za kulturu, čija raspodjela ranije nije bila na ovaj način javno dostupna informacija na zvaničnoj stranici ministarstva kulture i sporta - ovdje.

"U nastojanju da unaprijedim transparentnost rada ministarstva na čijem sam čelu, objavljujem dodjeljena sredstva po javnim pozivima za sport i kulturu za posljednje tri godine na službenoj stranici MKS KS i tu praksu ćemo nastaviti u budućnosti. Radi se o preko 26 miliona KM javnog novca, u čiju potrošnju građani i građanke moraju imati jednostavnu mogućnost uvida. Obećao sam transparentnost u radu i ovo je prvi korak", izjavio je nedavno imenovani ministar kulture i sporta KS.

On je dodao da važan cilj uspostavljanja ove prakse, osim transparentnosti rada ministarstva, predstavlja i dvosmjerna komunikacija sa građanima.

Magoda navodi kako će i u budućnosti dodjeljivanje sredstava po javnim pozivima uvijek biti transparento i dostupno javnosti na uvid.

Sve informacije o transferima za 2020., 2021. i 2022. godinu mozete pogledati na linku ovdje.