Komentari (142)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Kini postoje državni i privatni fakulteti. Državni su najjači i samo najbolji se tamo upisuju i odmah nalaze posao. Privatni fakulteti su im šprdnja veća od Travnika i s tom diplomom možeš dupe obrisati. Tako treba i kod nas. On završi u Travniku pedagogiju za godinu dana i dobije posao u državnoj školi. Ne ide to. Ograničiti zapošljavanje u javnom sektoru samo i samo na državne fakultete ... inače imate odron od obrazovanja...
Pa vecina profesora i nastavnika u BiH nema pedogoskog obrazovanja, to ti rezultira da oni ne znaju prenjeti znanje.
@vidar. jedina smo drzava...gdje su legalizovane kupovine diploma za stranacke pudlice...
PRIKAŽI ODGOVORE (17)
Zahiragic je slika i prilika "obrazovane" omladine. 😂😂😂 Na primjeru Zahiragic mozete vidjeti sve ono sto ne bi smjelo i ne tra bit!!
Zato što većina nastavnika i profesora glumi neke autoritete i iskaljuju se na djeci koja dobiju fobiju za časove i predmete,još obilno gradivo kod kojeg zahtjevaju da to djeca recituju i uče napamet što je potpuno pogrešno.Uz svu moguću digitalizaciju kod nas se još diktiraju i ispisuju stotine stranica nepotrebnog gradiva..Bitno je samo da se ustane ko vojnik kad neko ulazi u razred i da se šuti čak i kad je profesor u krivu.
U javnoj upravi i javnim ustanovama i organizacijama više od 50 % je službenika sa privatnih fakulteta. Većina njih radi odgovoren poslove i nemaju pojma o bilo čemu bitnom za njihov posao! Na primjer u OS BiH da je uraditi kontrolu završenih fakulteta 1/4 srpske, polovica bošnjačke i 2/3 hrvatske komponente bi dobilo otkaz! Niti šta zanju raditi niti rade! Međutim radi mira u kući svi ćute i gledaju da "operu" svoje diplome odlazeći na razne kurseve.
Veli otac kćerki:"Uči kćeri, neda škole pod noge!" A ona će njemu: "Dragi moj tata, što da učim i patim se, a ti pare trošiš?! Bolje, kupi i meni diplomu srednje škole kao i sebi što si kupio, manje će koštati, a ja se neću patiti učeći, a posao ću svakako dobiti preko štele"! Ovo je paradigma školstva u BiH!
Na Klixu sve VSS...
Ništa čudno za protektorat zvao i bih
Da nije korone, taj zaostatak bi bio još i veći
Kod nas je sve fejk, fejk fakultet, fejk posao, samo da se bez ikakvog truda dodje do necega
Zatvoriti hebene privatne fakultete da mi ne moze svaki papak reci da ima diplomu i da je "obrazovan"
@Allton278 Na privatnim ti rade isti ti profesori na državnim, koji potisuju te iste diplome. Država je te iste diplome akreditirala. Stranke se u državne fakultete kroz Ministarstvo obrazovanja nagurale svoje kadrove, koji su 95 godine sa dva svjedoka na državnim dobijali diplome, šatro "izgorila arhiva". A šta je sa dekanesom MF UNSA? Šta je sa Golićom, Saltagom, Lučićem i Durmiševićem, prodavačima diploma državnih fakulteta? Jarane, treba sve poništiti od 95 do danas!
neka vjeronauka u skolama, to je vaznije
Nemoj vise pitat sto je BiH losa u ovom ili u onom. Zemlja s tolikim procentom uhljebljena ce u svim oblastima aktivirati mnostvo svojih najnesposobnijih sinova i kceri. Ko nije svjestan takijeh analiza, i sam je uhljebljen i nesposoban! Moze vak?
Zbog ovakve i njoj sličnih sto im je i cilj zadat iz beograda jer nepismenom omladinom lako je manipulisati i ubijediti ih da nije bila agresija i genocid vec gradjanski rat
Nek si ti Zineta Bokira i Sebiju poslušala...
kod mojih drugova ovoga nema(narocito ne politike neke glasanja i to)....roditelji na drzavnim sisama, ili imaju svoje firme, a oni kad izraze zelju da rade zaposle se kod svojih roditelja u firmi ili im roditelji finansiraju vlastitu firmu. Nema nista posao.ba oglasi za posao, ili SZKS,nsita to, znau da tu samo najgore dolazi.
Bitno je mahati stranackom zastavom,klimati glavom i odobravati sve sto kaze sef,a to sto ne znas tablicu mnozenja i sto ne znas sastaviti prosto prosirenu recenicu,koga jos to interesuje???
Zato ste se uhljebljuju osobe koje ne umiju prenijeti znanje a sposobnost prenosenja znanja ( uz sve druge komplikovane mehanizme interakcija sa ucenicima ) je kljucna stvar u poducavanju. Tu je i los sistem koji zagovara metode nastave a ne i cilj nastave. Dvije rijeci...!