Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa niko im ne brani, ne postoji niti jedan zakon i niti jedna prepreka koja ih diskriminise zato sto su zene. Potrebno je 5 dana da se "zavrse papiri" i svak moze biti kandidat za nacelnika. Ne treba vam ni stranka jer postoji i opcija nezavisnog kandidata. Bujrum sve redom se prijavite i nek bude 1.000 zena kandidata...
BTW interesantno je kako se zene bore za ravnopravnost kada se radi o politickim pozicijama, rukovodecim radnim mjestima i sl, a na primjer u Rudnicima 99% rudara muskarci, a ja nikad ne cuh da su ikad neke feministicke organizacije trazile ravnopravnost tu, ista je stvar i sa svim ostalim teskim poslovima.
Mozda nije seksizam..mozda zene rjedje se idlucuju baviti ovim psihopatskim zanimanjem?
Žene su pametnije od muskaraca, davno dokazano , treba nam sto vise zena u politici :-))))) Naprijed žene!
Svasta, mi u go***** do guse, a oni o tome sto je malo zena kandidata?!? Eto, u svoj ovoj zbrci i metezu treba mi i lokalni PMS svakih 20-ak dana na vlasti?!? Dosta mi je onaj menzes iz Banja Luke. Koja bi normalna zena htjela biti u politici u ovakvom drustvu?!? Hajd' da smo uredjena drzava, pravna drzava sa sistemom koji funkcionise, ali ova sprdačina?!? I jos nam neke "Kolinde" trebaju? Je**** vas ljudska prava! Osnovno ljudsko pravo je pravo na zivot i rad, feministicka bagro.
Sefer Halilović
ženama je mjesto u kuhinji
mozda tvojoj :-)
@Ammara budi mi žena
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Bojkotirat izbore, raja. nestalo države. Krši se Ustav vlasti šute. Zakoga glasat?
Ustav je se kršio mnogo ranije. Ne legalni predsjednik Komšić, i vlada platforme 2010-2014 pa Incko koji je to podržavao nije uhićen! U Ustavu piše tri konstutivna naroda, a Hrvati to trenutno nisu tako da...
Puno vala i to zena
Najvažnije pitanje treba da je da sposobni dođu ljudi na pozicije, a ne podobni i ne treba da se uopste gleda da li je muskarac ili žena, koje boje kože i slične stvari.
Ovo je dobar pokazatelj koliko mi jos uvijek kaskamo...najtuznije je to sto i od ovih 26 kandidatkinja bit ce izabrana jedna ili ni jedna zena...
Idemo, bacili ste bombu sa referendumom, sada cemo naredne ned. da vidimo rezultate! Bravo glupi narode, bravoo!!!
šerijat je ženi povjerio veliku odgovornost i postavio je na vlast tamo gdje to odgovara njezinoj prirodi, kao što je u riječima Poslanika sallallahu 'alejhi ve sellem : „Svi ste vi pastiri, i svi ste odgovorni za svoje stado… žena je pastir nad kućom i djecom svoga muža, i biće pitana za to…“
@Bakir.Je.Lopov Kad je već sve otišlo u tri lepe, neka ide i ovo.
Ako se neko usudi navesti Željka kao primjer ženske emancipacije i uspjeha u društvu, moraće za kaznu isplesti deset pari vunenih "čorapa".
Tipičan komentar pripadnika jednog od plemena sa Balkana na neku ženu sa bilo kakvim autoritetom se može svesti na primitivnu želju istoga da joj pokaže svoju muškost.
(I)stočni narodi još žive u strogom patrijarhalnom društvu.