SZZ KS
2

Ljubuškić odgovorila Pećancu: Ja sam sa inspektoricama utvrdila sve nepravilnosti u službi

A. D.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Edina Ljubuškić, koja bi trebala biti imenovana v.d. direktora Službe za zapošljavanje KS reagirala je na navode još aktuelnog direktora Nermina Pećanca koje je iznio na press konferenciji govoreći o malverzacijama u ovom službi.
On je kazao da je Ljubuškić dio priče o kriminalu u ovoj službi.

"Navoditi moje ime i prezime u kontekstu bilo kakvog kriminala ili prevara ili optužbi u Službi može biti samo u kontekstu toga da sam ja, Edina Ljubuškić, bila aktivni sudionik rada Porezne uprave FBiH u otkrivanju sheme krađe novca poreznih obveznika. Kako sam šutila ako sam jedina bila aktivni sudionik rada Porezne uprave i ako sam ja ta koja je sa inspektoricama utvrdila sve nepravilnosti iz prethodnih godina. Istovremeno, Porezna uprava FBiH nije završila svoj rad jer postoje osnove sumnje na mnogo veću krađu novca poreznih obveznika od utvrđenog poreznim rješenjem. Pored ovoga, navesti da sam ja radila u finansijama i stavljati taj rad u kontekst finansijskih maliverzacija u periodu od 2006. godine (zaposlenik sam Službe od decembra 2016. godine) i to bez provjere navoda iste, kod moje malenkosti, je zlonamjerno i tendeciozno", kazala je ona.

Ovo je, ističe Ljubuškić, nanošenje štete njenom ugledu i časti i o tome će se očitovati advokatski tim koji je angažovan.

"Odgovore koji se, kao, traže od mene i koji nikad nisu niti zatraženi od direktora Službe sada i javno kažem: Ja, Edina Ljubuškić, je dostupna svim organima za provedbu zakona i jedva čekam da ispjevam kao sojka ptica šta sve znam i da poredam imena svih onih koji moje ime koriste da bi sebe prikrili u nadi da neće odgovarati. Poreznu upravu je frapiralo nepostojanje internih procedura kod jednog tadašnjeg direktora Službe, (desna ruka sadašnjeg direktora), a to se sada i ne spominje. Istovremeno, mjenice koje se spominju su sve do jedne od finansija protestvovane u bankama, a šta je dalje bilo sa istim nije posao finansija već radnika koji su bili opisom posla zaduženi za iste", navela je.