BiH
0

Ljubić razgovarao s Tihićem

FENA
Predsjednik HDZ-a 1990 dr. Božo Ljubić razgovarao je danas u Sarajevu s predsjednikom SDA Sulejmanom Tihićem i dužnosnicima te stranke iz Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a 1990.

Glavna tema razgovora bilo je stanje u HNŽ-u i funkcioniranje Vlade. Razgovarano je i o ostalim aktualnim temama u Federaciji BiH i državi BiH, a bilo je riječi i o ustavnoj reformi i o predstojećim općinskim izborima.

Sugovornici su se usuglasili da Vlada HNŽ-a treba nastaviti s radom i rješavati urgentne probleme, a da pitanja koja zahtijevaju političke dogovore da se rješavaju kasnije. Stranački čelnici će ohrabriti niže dužnosnike i članove Vlade HNŽ-a da odmah se sastanu i da zakažu sjednicu Vlade.

Ovaj sastanak je održan na inicijativu dr.Bože Ljubića kako bi Vlada HNŽ-a nastavila s radom i rješavala žurna pitanja. Sastanku je trebao biti nazočan i predsjednik S BiH Haris Silajdžić ali je predsjednik Ljubić s njima imao ranije susret zbog njegovog puta u inozemstvo.