BiH
151

Ljetne bašte će biti uklonjene, vlasnicima objekata sugerisano da ne rade u subotu

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Organizacioni odbor za dolazak pape Franje u Sarajevo danas je izvijestio o novim pravilima za građane, a neka od njih se odnose i na objekte u blizini lokacija kojima će prolaziti Sveti Otac.

"Ljetne bašte na trasi kojom će papa prilaziti i na lokacijama gdje će boraviti bit će uklonjene. Što se tiče drugih privrednih subjekata, vlasnicima je sugerisano da ne rade. To nije naredba, a na menadžmentima je odluka o tome da li će raditi ili ne. Također, privrednim subjektima u blizini Katedrale smo sugerisali da ne rade zbog velike gužve i zbog toga da se gužva ne bi iskoristila za nešto što nije u skladu sa sigurnosnim aspektima", kazao je Irfan Nefić na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Zetri.

S tim u skladu izvršene su sve protokolarne, finansijske i tehničke pripreme za dolazak Svetog Oca, rečeno je na današnjoj press konferenciji Organizacionog odbora.

Podsjećamo, naglašeno je kako papa Franjo dolazi kako bi poslao poruku mira i tolerancije, te ohrabrio građane Bosne i Hercegovine na suživot i razumijevanje.

Više detalja o dolasku pape Franje u Sarajevo, čitajte ovdje.