BiH
30

Lipovača: Hadžiomerović je sebi previše uzeo za pravo, tek je došao u SDP

Piše: E. G.
Bakir Hadžiomerović i Hamdija Lipovača
Bakir Hadžiomerović i Hamdija Lipovača
Kongres Socijaldemokratske partije BiH (SDP) koji će biti održan 6. decembra je u pripremi, a imena kandidata za predsjednika te stranke još uvijek nisu poznata. Međutim, dok neki poručuju kako imaju svoje favorite, drugi govore kako čekaju "predsjednika iz Zlatkovog džepa".

Brojna su imena koja se spominju u medijima i u SDP-u za ovu poziciju, međutim veliki je boj onih koji smatraju da će čovjek izabran na vanrednom Kongresu biti upravo Lagumdžijina marioneta.

Kao mogući koji će čuvati Lagumdžiji stolicu spominjao se Bakir Hadžiomerović, kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH koji je izbornu utrku završio na četvrtom mjestu. No, Hadžiomerović je na svom zvaničnom Facebook profilu prije nekoliko dana pozvao SDP-ovce da podrže Slavišu Šućura za predsjednika SDP-a te dodao kako će on učiniti sve da to Šućur i postane.

Hamdija Lipovača koji je također najavio svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a, u razgovoru za Klix.ba je kazao kako Hadžiomerović nije taj koji treba nekoga kandidirati i nekoga pozivati na podršku.

"Što se tiče Šućura smatram da je to dobar kandidat, on je prije svega dokazani bh. patriota. To je čovjek koji je SDP-ovac od početka. Međutim, smatram da Bakir Hadžiomerović nije taj koji treba inaugurirati bilo kakve kandidate, s obzirom da je on tek prije nekoliko mjeseci ušao u SDP i da Šućura ne treba niko kandidovati, a u svrhu nekog spinovanja. Šućur je institucija u SDP-u. Dovoljno je da on sam kaže da nešto hoće, a Bakir je sebi u odnosu na staž u SDP-u dao previše za pravo", izjavio je Lipovača.

Indikativno je to da je na zvaničnoj web stranici SDP-a objavljeno Hadžiomerovićevo pisanje sa Facebooka, čime je podrška data jednom mogućem kandidatu, ili je po srijedi neki drugi i nečiji drugi interes. Šućur se, koliko je poznato, nije očitovao o ovome. Bar ne javno.