Mjesec borbe protiv raka
0

Lindex pomaže u borbi protiv raka dojke

Sarajevo-x.com
U sklopu mjeseca borbe protiv raka, od 7. oktobra .2010.godine Lindex će svojim kupcima ponuditi PINK kolekciju koju je dizajnirao poznati američki modni dizajner Narciso Rodriguez, a koja će se također pojaviti i u Lindex prodavnici u Sarajevu.
Lindex je izuzetno zadovoljan i ponosan da je ostvario saradnju sa ovim prestižnim dizajnerom koji je veoma cijenjen u SAD-u.

Naime, Narciso Rodriguez je trostruki dobitnik prestižne nagrade Vijeća modnih dizajnera Sjedinenih Američkih Država, a od poznatih ličnosti u njegovim kreacijama uživaju Michelle Obama, Sarah Jessica Parker, Kate Winslet, Jessica Alba, Charlize Theron i mnogi drugi.

Lindex je odlučio da će od ukupne prodaje Pink kolekcije 10 posto donirati za pomoć oboljelim od raka dojke, te je u našoj zemlji ostvarena saradnja sa nevladinom organizacijom Renesansa koja pomaže osobama oboljelih i liječenih od raka dojke u BiH.

Shodno toj saradnji Lindex će izdvojiti 10 posto od ukupne prodaje Pink kolekcije za pomoć osobama oboljelim od raka dojke u BiH.