Rusija
0

Lavrov čestitao BiH izbor za nestalnu članicu vijeća sigurnosti UN-a

FENA
Foto: Daylife.com
Foto: Daylife.com
Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov uputio je čestitku ministru vanjskih poslova BiH Svenu Alkalaju povodom izbora Bosne i Hercegovine za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN-a za period od 2010. do 2011. godine.

Sergej Lavrov izrazio je uvjerenost da će svojim učešćem u radu jednog od glavnih organa UN-a Bosna i Hercegovina aktivno pridonositi jačanju centralne uloge Organizacije u svijetu, poboljšanju njene efikasnosti i autoriteta u realizaciji globalne agende, kao i potražnje zajedničkih odgovora država na izazove i pretnje u vezi širokog spektra pitanja.

Ministar vanjskih poslova Rusije je naglasio da Ruska Federacija spremna za usku saradnju sa Bosnom i Hercegovinom u Vijeću sigurnosti UN-a, polazeći od podudarnih pristupa naših zemalja većini međunarodnih problema sadašnjosti te izrazio nadu da će zajednički rad u Vijeću sigurnosti UN-a pridonjeti razvoju odnosa između Ruske Federacije i Bosne i Hercegovine, saopćila je Pres-služba Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini.