Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zlatko je najkompletniji političar u BiH. Profesor, doktor, član svjetske akademije nauka i umjetnosti, predsjednik naše najjače partije, član predsjedništva Partije Evropskih Socijalista, član Madridskog kluba, bivši potpredsjednik i predsjednik Vlade RBiH, bivši predsjednik Vijeća ministara BiH, aktuelni ministar vanjskih poslova BiH (najbolji kojeg smo ikad imali). Pri tome je i sin antifašiste, partizana, bivšeg (predratnog) gradonačelnika Sarajeva Salke Lagumdžije.
Aha, ulazičemo u Hrvatsku sa ličnom, malo morgen!
NO TU LICHNA KARTA onli vid pasport
Odlican prijedlog Zlatko, nadam se da ce clanice podrzati prijedlog...
konacno je neko uzeo da rjesava medjudrzavna pitanja sa hrvatskom, ranije se niko nije smio upustiti u ovaj problem
"On se nada da će Irska prepoznati osjetljivost i značaj ovog pitanja..." Sve je to super, ali tesko da ce odobriti to :)
bravo lagumdzija, tako se vodi drzavnicka politika
Koja je poenta, zar nije pametnije da se bori za to da po svijetu mozemo neometano putovati sa pasosem nego to sto cemo u HR sa licnom?
Lagumdžija ja istaknuo da je razgovarano o velikom broju pitanja kao što su granični prijelazi, tranzit preko luke u Pločama i tranzit robe kroz Neum, izgradnji odgovarajućih objekata na granicama, te modalitetima teritorijalnih graničnih prijelaza, a otvoreno je i pitanje prelaska građana BiH s ličnom kartom u Hrvatsku i nakon ulaska Hrvatske u EU.
Do sada su održana četiri sastanka o ovim pitanjima na ekspertnom nivou, te dva ministarska sastanka, a informacija, koja sadrži rezultate s posljednjeg trilateralnog briselskog sastanka, pripremljena je i danas proslijeđena Vijeću ministara BiH i Predsjedništvu BiH.
Kako je i ranije objavljeno posebna pažnja posvećena je pograničnim područjima Neumu, Gradišci i Bihaću, a ministar Lagumdžija je kazao da će građani koji žive u tom području dobiti specijalne iskaznice te naglasio da će se uputiti zajednički zahtjev svim zemljama Evropske unije da se građanima BiH omogući ulaz u Hrvatsku s ličnom kartom.
Pljačkanje budžeta putem carinskih trikova uz pomoć uvoza s jednim papirima u Ploče, a uvozom s drugim papirima u BiH bit će zaustavljeno dogovorenim mehanizmima za koje Uprava za indirektno oporezivanje BiH ima ovlasti i podršku