BiH
0

Lagumdžija se susreo s ambasadorima Srbije i Japana

FENA
Predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija sastao se danas, u odvojenim susretima, s ambasadorom Srbije Ninoslavom Stojadinovićem i ambasadorom Japana Hideom Yamazakijem, saopćeno je iz SDP-a.

Razgovarano je aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, gdje je predsjednik SDP-a upoznao ambasadore o formiranju Vijeća ministara i političkim dogovorima, nakon čega su pozdravili političke dogovore za uspostavu državne vlasti te novi sastav Vijeća ministara u BiH.

Lagumdžija je ponovio uvjerenje da BiH dobija Vijeće ministara koje će raditi na jasno i precizno definiranoj platformi integracije BiH u EU i NATO i da vlast predvođena SDP-om 2014. godine želi izaći pred svoje građane s uočljivim rezultatima.

Istaknuto je da je glavni preduvjet za jačanje ekonomske saradnje i saradnje u ostalim oblastima upravo formiranje vlasti na državnom nivou te je izražena bitnost stvaranja povoljnog ambijenta za strana ulaganja.

Lagumdžija je na kraju rekao da su reforme koje provode vlade SDP-a najbolji recept za privlačenje investitora te istakao važnost stabilnih partnerskih odnosa u iščekivanju njihovog skorijeg intenziviranja.