Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čuli smo šta je rekao Lagumđija.A šta su rekli Rus i Amerikanac??? Jel ovo neki vic??
Jadni mjesani parovi od vas budala. Da ih je Bogdo jos vise.
I dok god pravis razliku medju ljudima.
Dok ti gledas ko je Srbin, Hrvat ili Bosnjak sam si sebe opovrgao.
De budite ljudi.
Pa vi tamo u Hercegovini samo zastavama masete. Dosta je Boga ti.
Sto se ti moras dokazivati da si Bosnjak?
@bosnjakmo Sto tebe sikira toliko Ivo Komsic. Clan predsjednistva je samo manekenska pozicija u BIH. Mozes postaviti bilo koga a on moze samo pozer da bude i nista vise. Nema on nikakve ovlasti da bilo sta promijeni. A svi se na njega okomili i skrecu paznju kako on nije pravi \'\'Hrvat\'\' na tako \'\'jakom polozaju\'\'.
Ja živim u Mostaru, Bošnjak sam i uopće nisam ugrožen zbog svoje nacionalnosti. Ugrožen sam ako mi se ne plati ono što sam proizveo. Ugrožen sam kad ne mogu svoju robu plasirat u tržne centre. Ugrožen sam ako je slaba kupovna moć. Ugrožen sam ako moram hraniti grebatore i neradnike na državnim jaslama. Ugrožen sam zbog pokvarenih političara, gdje ako im ne ideš niz dlaku, teško možeš prosperirat. A ta moja ugroženost je ista i kod Ante, kod Slobodana ili kod Mustafe. Ljudi koji rade i stvaraju imaju malo drugačije brige od onih koji non-stop loču po birtijama. Oni po birtijama vode svoje ratove i ugroženi su jer su neradnici i nesposobni. To su dva svijeta različita i nepomirljiva.
To za Čovića u Džekinom dresu zgodno zvuči i nije nemoguća misija. Samo ako će mu to donijeti izbore i glasove. Ta je li isti rekao o Mostaru kao stolnom gradu poslije izbora, a kasnije da se šalio. Ispada narod manit. Ili Komšić, koji je svojim izborom za Hrvatskog člana predsjedništva zadao nož u leđa BiH. Očekujem turbulentno stanje, ne i rat. Bojim se da će biti probleme, a oni nikom nisu potrebni. Trebamo jačat domaću proizvodnju, širit tržišta. Trebamo zakonski natjerat vlasnike tržnih centara da na svoje police stavljaju domaće proizvode, a ne poput Konzuma da traže reket od 20.000 KM po artiklu, te dodatni rabat, te svašta nešto i na kraju ti guraju šugavu kompenzaciju. Političari treba da štite poduzetnike od takvih izrabljivača, a ne da im pogoduju zbog podeblje koverte. Tu su pripadnici sva tri naroda podjednako ugroženi. Puno je bolje bilo sa malim trgovcima jer si sve mogao prodati. Ovi tkz. \"veliki sve uništiše.
Lagumdžijin reket od 2.000.000 maraka se brzo zaboravlja. Njegov \"glasnogovornik\" Bakir u \"60 minuta\" ni slova o tome, dok Dodika razvaljuje. I spravom, neka ga razvaljuje, ali o svom istomišljeniku ni riječi. Gdje je tu vjerodostojnost. Čovića razvaljuje kroz emisije i neka je, jer je lopina, opet o svome štićeniku ni riječi. To je kvazinovinarstvo. Bitno je tko te plaća, za njega piši. Ili poskok info, Hrvatski portal gdje glavnu riječ vodi Rajko Vasić, glasnogovornik SNSD-a. Pa pišu kako Vasiću paše. Jad i bijeda. Bez imalo novinarstva. Sve sami plaćenici i lešinari. A ti rajo crkni ili krepaj, kako ti draže.
Slažem se, Komšić je jedan čudan spin, Lagumdžija se istina dobro sjetio - ako je Bošnjacima pun k.. bošnjačkih političara pa evo im Hrvata koji je veći Bosanac od Bošnjaka pa neka glasaju za njega. Savjet za Čovića - dođi gledati repku u Džekinom dresu možda pobjediš Komšića. Bošnjačkim glasovima naravno.
Slažem se sa tobom da su Čović i Dodik licemjerni kad govore o BiH. Jedno pričaju a drugo misle. Samo što su oni male mace za Lagumdžiju. On je po meni najveće zlo i rušitelj BiH. Izabrao je Sejdu Komšića za Hrvatskog predstavnika. Čista manipulacija i zloupotreba brojnijeg naroda. I ne čudi me zbog čega se Hrvati okreću Srbima i od njih očekuju podršku za svoju situaciju. Ovima to paše, a destrukcija se sprovodi. BiH nema bez tri naroda i na nju nema nitko ekskluzivno pravo, samo što je različito doživljavaju. Bavim se biznisom i putevi me vode diljem BiH. O politici pričaju oni koji žive na tuđoj grbači, koji ništa ne rade. Onaj tko radi, on se bori da preživi. Njemu nije do politike, već da proizvede, proda i naplati. I radnik čovjek nije podoban za političare, već neradnici i oni koji primaju skrb i pomoć. Te razvojačeni, te ovi, te oni. Tko će to sve naplaćat? Nebi majke mi ni Njemačka.
Ajmo malo o poštenju političara. Čovića sumnjiče za kriminal. Javna je tajna da se u Hercegovini ne može ništa uraditi bez zelenog svijetla \"druga\" Dragana Čovića. Inače ljubitelja ćiriličnog pisma, bivše komunjare i Jugoslavena, a danas \"velike\" Hrvatine. Dodik među Srbima slična priča. Poklopac svakom loncu. A i težak milijune i milijune maraka. Ili treća strana, gdje su \"poštenjačine\" najbrojnije. Od Silajdžića, Lagumdžije, Izetbegovića......... Ovaj drži i kontroliše ovo, onaj ono. Nemoj ti mene, neću ni ja tebe, a narod da izvineš ko j.be. To ti je BiH. Lijepa zemlja, sa ipak dobrim ljudima (ali povodljivim) i najgorim političarima na kugli zemaljskoj. Samo znaju krast i laži pričat. A moral i etika. Đe me nađe.
Sve je to istina samo nekako meni neiskreno zvuče pozivi za funkcionalnom BiH od Dodika i Čovića. Nekako imam dojam da bi i jedan i drugi i njihovi glasači radije vidjeli raspad BiH. U etničko čistim hrvatskim dijelovima i prije \"majorizacije\" skoro da nisi mogao vidjeti BiH zastavu. Bošnjaci smo svjesni da se nalazimo između dva veća naroda i zato smo uvijek spremni na dogovor. Osim na dogovore tipa Maček-Cvetković.