BiH
0

Lagumdžija pozvan na Konvenciju američkih demokrata

Sarajevo-x.com
Predsjednik SDP BiH, Zlatko Lagumdžija pozvan je od strane Nacionalnog komiteta američkih demokrata (DNC) na stranačku konvenciju na kojoj će demokrate birati svog kandidata za predsjednika i potpredsjednika SAD-a, saopšteno je iz SDP-a BiH

Ovi pozivi putem NDI-a prijateljskih lidera iz cijelog svijeta praktikuju se još od 1984. godine.

Također, Lagumdžija je sa zadovoljstvom prihvatio lični poziv za učešće na "Međunarodnom forumu lidera" koji će se održati u Denveru u sklopu Konvencije demokrata od 25. do 28. augusta. U okviru međunarodnog foruma lidera Lagumdžija će učestvovati u seriji specijalnih skupova posvećenih kako novoj američkoj spoljnjoj politici, tako i različitim aspektima globalnog društvenog i ekonomskog razvoja.

Glavni događaj Konvencije će biti odluka preko 4.000 delegata iz svih pedeset saveznih država o kandidatu demokrata za predsjednika SAD-a između Baracka Obame i Hilary Clinton.

Poziv Lagumdžiji na ovaj veoma važan događaj predstavlja samo još jedan dokaz dugogodišnje i prijateljske saradnje SDP-a, američkih demokrata i Nacionalnog demokratskog instituta, zaključuje se u saopštenju.