Vrijedna donacija
0

Kuvajćani donirali KCUS-u 40 kolica vrijednosti 30.000 KM

Piše: M. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Osobe sa invaliditetom, koje se liječe u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, od danas će imati kvaliteniju njegu. Kuvajtska organizacija El Kewser u BiH donirala je 40 kolica za osobe sa invaliditetom, 30 klasičnih i 10 toaletnih, čija je vrijednost blizu 30.000 maraka.

Sredstva je prikupila kuvajtska organizacija El Kewser, a pokretač je bio Muhamed Sali el-Han.

"Veoma smo zahvalni za ovu donaciju koja će poboljšati kvalitet života osoba sa invaliditetom i paraplegičara kojih je od rata mnogo. Kolica će biti korištena na fizijatriji, neurološkoj, onkološkoj i drugim klinikama. Toaletna kolica će posebno pomoći i povećati sigurnost invalidnih osoba", rekao je v.d. generalnog direktora KCUS-a Damir Aganović. Dodao je kako će ova donacija olakšati posao i zdravstvenim radnicima koji rade s invalidnim osobama.

U ovoj donaciji posredovala je Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH koja inače pomaže poboljšanju kvaliteta života građana BiH.

"Organizacija El Kewser iz Kuvajta je na ovaj način željela olakšati situaciju jer invalidskih kolica nema dovoljno. Pokretač akcije je bio Muhamed Sali el-Han, koji je prošle godine imao malu nezgodu s djetetom, te je posjetom KCUS-u vidio koliki je nedostatak ovih kolica. Tada se u razgovoru i rodila ideja o osiguravanju određenog broja kolica za ovaj klinički centar", rekao je direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH Senaid Zaimović.

U narednim danima bit će uručena i donacija od 10 kolica Poliklinici u Zenici.