BiH
0

Krug 99 pozvao vlasti da rade u interesu države i njenih građana

FENA
Članovi Kruga 99 posjetili su u Samostanu sv. Anto, povodom božićnih blagdana, svoje uvažene članove fra Pericu Vidića, fra Luku Markešiča, fra Marka Oršolića i fra Petra Anđelovića.

Zajedničkom porukom Krug 99 je pozvao sve nivoe vlasti u BiH, političke stranke, organizacije i pojedince da u narednoj godini rade u interesu države i svih njenih građana. Jer, po svemu sudeći, predstoji nam veoma teška godina koja se može prebroditi samo uz dobru organiziranost, odgovornost, posvećenost i odricanje svih njenih organa i nivoa vlasti, što, nažalost, nije bio slučaj do sada.

"Stoga ih pozivamo da rade svoj posao i da omuguće da BiH napokon učini korake dalje u svakom pogledu kako bi se građani osjećali sigurno i dostojanstveno, tj. da budu vrednovani kao građani ove države koja radi u njihovom interesu, a da oni, nasuprot tome, budu ponosni na svoju državu koja bi jednog dana trebala i morala da bude dio Evroske unije koja je jedina alternativa sadašnjoj suituaciji", navodi Krug 99 u saopćenju za javnost.