Devastacija Isa-begove tekije
0
Krivična prijava protiv Energopetrola
Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Daj ba vise sa tim tekijama, SDA bi pola sarajeva srusio po tim nekim spomenicima...Sta je sa nekadasnjom Dzamijom na skenderiji, sto onda niste dizali buku za vrijeme tita...Vec ufatili giganta EP da uzmu koju paru...
Ti si \"papagajka\" baš za kaveza!
Treba onu gaduru tužiti u Komsije za očuvanje nacionalnih spomenika zbog uništenja zgrade u kojoj živim i života sviju nas u Papagajci. A onu montažnu džamiju koju je ona instalirala neka na mezaru majcinom stavi.
Pokusavajuci da spasimo nešto iz prošlosti, izgubicemo buducnost. Bavimo se tom tekijom dok se Bosna nalazi u najlošijem stanju od kada postoji. Sve je vazno ali koliko vazno je sada to.
E pa i vrijeme je vec jednom da se zakonski to spriječi. Ako je to najstariji objekat te vrste u Sarajevu onda je red da se revitalizira,obnovi,zaštiti a ne da se ruši kako bi se sagradila benzinska pumpa! Iskrene čestitke komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika BiH na inače dosad kvalitetnom djelovanju na zaštiti bh blaga.Skidam kapu gđo Amra,g-dine Dubravko i ostalo ekipo.
Brate shvatam te, znači pazi kad te shvatam. Brate treba ispoštovati brate tvoje mišljenje. Znači ispoštovati!
Ja bi radije na Bistrik nego da unistavaju nesto sto je kulturna bastina ovog grada, al naravno svjestan sam ja da ovim dosljama nista ne znaci Isa-begova tekija, nisu nikad ni procitali nista o tome pa makar Baseskiju da su procitali mozda bi im mnogo znacilo da i nije fino sipati gorivo na spomeniku kulture. Al eto, sta cemo sad, promjenilo se SA jos 90tih kad su poceli na balvanima da silaze u grad, NAZALOST
pa ako treba rusiti pumpu, onda treba rusiti i taj hotel pored, kucu, bazene, sve redom ...
ostavite pumpu, to je jedina u tom dijelu grada, necemo valjda ici na bistrik, svaki put :((