Tomislavgrad
0

Krišto, Bevanda i Herceg obišli poplavljena mjesta

FENA
Predsjednica Federacije BiH Borjana Krišto, dopremijer FBiH Vjekoslav Bevanda i federalni ministar turizma i okoliša Nevenko Herceg danas su posjetili općinu Tomislavgrad i obišli poplavljena mjesta Vedašić , Lipa i Ponor.

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin istaknuo je da se ovakve poplave na ovom području ne pamte, a materijalne štete i posljedice su pričinjene i na infrastrukturnim objektima i na velikom broju obiteljskih objekata.

"S tim u vezi je nužno bilo proglasiti elementarnu nepogodu u općini, a preliminarna procjena štete na infrastrukturnim objektima je preko 750 000 KM. Stvarne procjene na obiteljskim objektima i imanjima se još uvijek utvrđuju", naveo je Vukadin.

Tijekom obilaska poplavljenih područja predsjednica Krišto i ministri Bevanda i Herceg su se susreli sa žiteljima mjesta Vedašić, Lipa i Ponor, te su se uvjerili u prouzročenu štetu kao i u posljedice koje je izazvala ova elementarna nepogoda, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednice Federacije BiH.

Krišto je istaknula potrebu nužne intervencije i iskazala punu potporu svim aktivnostima i mjerama koje su Općina i načelnik Vukadin interventno poduzeli i koje provode i planiraju po pitanju sanacije i osiguranja uvjeta za normaliziranje života u ovim područjima.

Predsjednica Federacije BiH je donijela odluku o interventnoj financijskoj pomoći.

Slijede nužne mjere i aktivnosti na točnoj procjeni i sanaciji nastale štete.