BiH
35

Krijumčari migrante doveli do Trebinja i rekli im da su već u Sloveniji

Piše: N. N.
Foto: EPA
Foto: EPA
Radeći na sprečavanju nezakonitih prelazaka preko državne granice pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su 24. oktobra u 22:15 u ilegalnom prelasku državne granice otkrili šest državljana Armenije.

Strani državljani su na područje Bosne i Hercegovine došli pješice iz pravca Crne Gore, a otkriveni su u graničnom pojasu Vlahinja na području Bileće. Nisu posjedovali identifikacione dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njihov identitet, a u razgovoru sa našim službenicima izjavili su da dolaze iz Armenije.

Kako je za Klix.ba potvrdio Izet Nizam, zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima BiH, krijumčari su ove osobe doveli do granice sa BiH te su im rekli da su došli do slovenske granice, što je i bio njihov cilj.

"Oni su došli pješke i uljudno se predstavili našim službenicima misleći da su već stigli u Sloveniju. Teško je sada reći da li se tu radi o ispitivanju rute koja bi išla preko Albanije, Crne Gore i BiH, ali su naše vlasti te ljude, prema sporazumu o readmisiji, vratili u Crnu Goru", kaže Nizam.

Većina osoba bile su u kasnim dvadesetim godinama, a Nizam ističe da bi se ova "južna ruta" mogla aktivirati u zimskim danima koji su pred nama.