Manje cijene, više posjetilaca
62

Krenula jubilarna 40. Internacionalna Una-regata

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Učesnici ovogodišnje jubilarne 40. Internacionalne turističke Una-regate, danas veslaju prvu, od ukupno tri etape, od Martin Broda do Štrbačkog buka, gdje će večeras biti organizirano noćenje, ali i kulturno-zabavni program.

Učesnici su se okupili u četvrtak uveče u kampu u Martin Brodu, gdje je upriličeno i svečano otvaranje. Tačan broj učesnika, organizatori još uvijek nisu saopćili, mada se očekuje da će ove godine biti povećan, zbog značajnog snižavanja cijena kotizacije i mjesta u čamcu.

U ime premijera i Vlade Unsko-sanskog kantona (USK), svečanom otvaranju prisustvovao je ministar unutrašnjih poslova USK-a Šefik Smlatić, koji je imao čast da ove godine zapali i nekoliko metara visoku logorsku vatru, kao tradicionalni simbol Una-regate.

"Prije svega zadovoljan sam što je regata vraćena u naš Martin Brod i što su njegovi mještani zbog toga iskazali zadovoljstvo i podršku svemu onom što oni kao domaćini treba da učine da regata što bolje uspije”, istakao je ministar Smlatić.

Una-regatu, sa aspekta osiguranja ove godine obezbjeđuju pripadnici MUP-a USK-a iz redovnog sastava, kao i pripadnici Jedinice za podršku USK-a, zajedno sa kolegama iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Druga etapa vozi se sutra do Bihaća, a treća i posljednja u nedjelju do Bosanske Krupe, gdje će biti upriličena i svečanost zatvaranja te dodjela nagrada najuspješnijim učesnicima Una-regate.