Sjećanje na stradale
34

Krenula biciklistička karavana prijateljstva Mostar - Vukovar

Piše: R. D.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Peta biciklistička karavana prijateljstva "Mostar – Vukovar 2017." koju organizira Udruženje za promociju biciklizma "Hercegovina Bicikl" i Biciklistički klub Mostar, krenula je jutros ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače. Učestvuje četrdesetak biciklista iz biciklisti iz Mostara, Gruda. Čitluka, Širokog Brijega, Rame, Žepča, Metkovića, Zagreba, Županje i Vukovara.

"Generalni cilj je obilježavanje stradanja 12 policajaca u Borovom Selu, a ovo je tradicija koja datira od 2011. godine", kazao je u uvodu Mario Marić, idejni začetnik ove akcije.

Karavana kreće iz Mostara prema Kiseljaku, slijede žepče, Orašje, Županja, sve do Vukovara gdje bi trebali stići 1. maja. Narednog danas se ide do Borovog Sela i učesnici karavana prisustvuju svetoj misi za nastradale policajce.

Sudjeluje i šest biciklista iz Vukovara koji i ove godine zbog ljubavi prema biciklizmu, ali i druženju sa ljudima istih sklonosti voze ovu dionicu, ali kako kažu uvijek u mislima imaju glavni povod.

Bicikliste je pozdravio i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Hasan Šišić, te kazao kako je ovo tradicionalna manifestacija koju Sportski savez podržava.

"Mi smo prepoznali vrijednost ove manifestacije, otići u Vukovar i pokloniti se ljudima koji su dali svoje živote je vrijedno pažnje. Nadamo se da će tako biti i kasnije, da ćemo moći uključiti sve bicikliste u gradu, da krenu prema Vukovaru, ali da isto tako krenu i prema Srebrenici“, kazao je Šišić.

Biciklisti su položili cvijeće i zapalili svijeće na spomeniku ispred Kosače, napravili zajedničku fotografiju i krenuli na biciklima prema odredištu.