BiH
0

Kovačević: Nuđenje trećeg entiteta je podvala koja odgovara velikosrpskoj politici

FENA
Bivši zastupnik Hrvatskoga sabora u dva mandata Anto Kovačević ocijenio je da je nedavni prijedlog premijera Republike Srpske Milorada Dodika da Hrvati u BiH trebaju zahtijevati svoj entitet, samo za naivne iskren prijedlog za rješenje unutarnjeg ustroja BiH, javlja Hina.

"Nuđenje trećeg hrvatskog entiteta u BiH podvala je koja odgovara velikosrpskoj politici što se i dalje vodi u Beogradu", tvrdi Kovačević, koji se oglasio priopćenjem budući da ni jedna politička ili druga organizacija koja zastupa interese Hrvata u BiH, kako kaže, nije se kritički osvrnula na taj prijedlog. Pritom napominje da to nije pogubno samo za BiH kao međunarodnopravni subjekt, nego i za Republiku Hrvatsku kao prvu žrtvu velikosrpske politike.

"Zato njegov prijedlog treba odlučno i kategorički odbiti", ističe Kovačević dodajući da se Dodik zalaže za osnivanje hrvatskog entiteta isključivo kao "protagonist velikosrpske politike koja je dovela do etničkog čišćenja u BiH i na tome stvaranju srpskog entiteta".

"Što se tiče Hrvata u BiH oni su, posebice u Bosanskoj posavini odakle je istjerano 200.000 ljudi, za stvaranje srpskog entiteta platili veliku cijenu", kaže ističući da je krajnje licemjerno od Milorada Dodika nuditi Hrvatima osnivanje entiteta, dok je istodobno Republika Srpska utemeljena na genocidu nad tim istim Hrvatima, kao i Bošnjacima.