Dodikova uzdanica
50

Košarac poručio da Helez krivične prijave može "okačiti mačku o rep" pa nazvao RS državom

D. Be.
Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba
Ministar trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac poručio je ministru odbrane BiH Zukanu Helezu da krivične prijave koje najavljuje zbog obilježavanja neustavnog Dana RS-a može "da okači mačku o rep, jer od toga neće biti ništa".
"Nas ne interesuje šta misli Helez i Helezi, nas ne interesuje šta misli Michael Murphy, Schmidt, naše opredjeljenje je trajno, a to je jaka organizovana država Republika Srpska", istakao je Košarac.

Helez je rekao da će podnijeti krivične prijave protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandra Goganovića i jednog pukovnika zbog obilježavanja i prisustva obilježavanju 9. januara kojeg je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim kao Dan RS-a.

Naglasio je da svi oni koji prekrše zakone i Ustav BiH odgovarat će pred organima BiH čija je to nadležnost.

"Ako je to disciplinski postupak to će voditi ministarstvo, a ako je krivični onda ćemo predati Tužilaštvu da radi svoj posao. Bilo ko da je prekršio zakon bit će sankcionisan", zaključio je Helez.

Iako je prošle godine najavio da se Dan RS-a više neće slaviti na takav način i u takvom obliku, visoki predstavnik Christian Schmidt svoje obećanje.