BiH
9

Konzum BiH donirao invalidska kolica Udruženju distrofičara KS

Klix.ba
Kompanija Konzum BiH donirala je danas invalidska kolica za članove Udruženju distrofičara Kantona Sarajevo, koja će unaprijediti svakodnevicu oboljelih od neuromišićnih poremećaja.

Predsjednik Udruženja distrofičara KS Almir Šahmanija istaknuo je značaj te donacije i naglasio da to udruženja umnogome zavisi od solidarnosti građana, društvene odgovornosti kompanija, ali i šire zajednice.

"Ovo nije prva pomoć Konzuma BiH. Sretni smo što ta kompanija prepoznaje naše potrebe i daruje nam neophodna sredstva koja će našim članovima olakšati svakodnevicu", istakao je.

Najavljen je nastavak saradnje Konzuma BiH i Udruženja distrofičara KS s ciljem stvaranja što boljih uvjeta za rad i integraciju oboljelih od distrofije u društvo.

Zvezdana Stojaković iz kompanije Konzum BiH vjeruje da će njihov dar doprinijeti da članovima Udruženja bude olakšano kretanje, kao i integracija u društvene aktivnosti.

"Konzum BiH vjeruje da će i ostale kompanije slijediti njihov primjer, te pomoći rad tog, ali i sličnih udruženja", saopćeno je iz Konzuma.