Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Međutim, u Ambasadi ga takvim nisu vidjeli. „Ibrović je nestabilna ličnost sa teatralnim, ljutim ispadima. Česte se čuju glasine da je alkoholičar, pa neke njegove izjave uzimamo sa rezervom“, stoji u depeši koju potpisuje McElhaney. Ipak, u Ambasadi shvataju da Komšić sluša jedino Ibrovića i da je svakako važno ono što Ibrović složi u glavi. U drugoj depeši stoji da je Komšić od Ibrovića tražio da se popravi i ponaša profesionalno. U Ambasadi cijeli problem nazivaj Komšić and Ibrović show, sa zaključkom da je Ibrović „živopisna osoba, sklona dugim političkim monolozima pod utjecajem alkohola“.
Jedan od glavnih problema i uzroka nekvalitetnog rada Željka Komšića jesu njegovi savjetnici, koji uglavnom imaju važnije poslove, a usput savjetuju člana Predsjedništva. Amir Ibrović vlasnik je kafane Tito, Boris Tihi radi na Ekonomskom institutu, Dijana Tabori [danas ministrica pravde u Kantonu Sarajevo) ima obaveze na magistarskom studiju, a i Nerkez Arifhodžić mnogo putuje.