Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Divota.Ovaj zakon definitivno garantuje svim radnicima da ce raditi dzaba. E hajmo sad poslodavci svima otkaz pa dozivotni probni rad na 2 godine. I naravno drugi dio oduzimanje nelegalno stecene imovine sto je zaradzena radom na crno (jedinim izvorom finansija za vecinu gradjana BiH) Sto znaci uzmi kucu,auto,tv.sporet...i sve ostalo za sto nemas dokaz da si pare zaradio legalnim radom u nekoj firmi ,koja vam usput nije duzna isplatiti place 2 godine,nakon cega slijedi otkaz pa opet dvije godine...moji gradjani 2 liske na g*zicu i u sumu na prezivljavanje ,nema vam druge! Cista pljacka najsiromasnijih gradjana ove drzave!
"Cilj je i smanjenje opterećenja na rad, a jedan od načina je potpuno oslobađanje poslodavaca od obaveza po osnovi plata za novozaposlene radnike za prve dvije godine rada. " Šta će ljudi džaba raditi? Samo pričate o uštedama na platama da skrenete masu na pogrešnu stranu... Šta je sa ukidanjem ugovora o godišnjim održavanjem svega i svačega, tu se pljačkaju milioni i milioni, vidio svojim očima? Šta je sa naknadama raznorazne komisije, koje su za obicnu tendersku komisiju od 200-600KM, sve zavisi koliko te menadzment voli? Šta je sa novcima koji se plaćaju SiKjuriti kućama, a vlada fBih ima svoju službu za zajedniče poslove, koji rade taj posao? Šta je sa novcem koji se plaća raznim štamparijama za štampanje biltena, letaka itd iako postoji štamparija u isoj firmi? Koliko toga ima... Fuj, pljača se lopatom, počevši od ovih gore, pa do ovih najsitnijih...
koji li su papci glasali ZA... pitaju se sada....
Konačno su uspjeli članovi udružene zločinačke organizacije
koje vlade?
glavni ciljevi koji nisu navedeni -ukradi što više za račun stranki koje su na vlasti, uposli svu bližu i dalju rodbinu plus one za koje ti narede iz centrale stranke, zavadi narod što više kako bi stranka ostala na vlasti, pred kamerama glumi da smo za euro-atlantske integracije a u praksi radi sve kako do tog ne bi došlo (jer šta bi onda bilo sa nama), itd itd....
Ko je usvojio? Mislite ova nelegalna vlada što nema parlamentarnu većinu/podršku? Združena mafijaška organizacija SDA HDZ?
Naravno, drugacije i ne znaju nego da potkupe, potplate, podmazu. Mafijaska organizacija :)