Komentari (168)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
za SRBIN_A, NIkola Tesla je iz mjesovitog braka sto znaci da intelekt je naslijedio od majke hrvatice, u protivnom bi i on zavrsio u HAG da je ziv naravno. os srpa bi naslijedio samo zlocinacki mentalitet po cemu vas svijet i najvise pamti., hajt u zdravlje
jao sto bi volio da ne podrzavate integritet pa da vidimo kako ce vam biti veselo a tebi i dodi pogotovu, hajde stisnite i nemojte priznavati molim vas, tad cemo bar sigurno rjesiti jednom za sva vremena bas kao i kosovari
i mi (Hrvatska) smo priznali Kosovo, pa mu to ocito ne smeta kad se on i Josipovic vidjaju na mjesecnoj bazi.. Sta sad imas napadat Komsica? Imas gori svoje u RS pa njima najprije ocitaj bukvicu
Hej vas dvojica prekinite. Zvace opet UNPROFOR-ce, pa ce ih jos jednom zaloziti. Heeeelp Boooozniaaaaaaa
Da, ali mi smo napravili muzej u Beogradu, on je nas. Ovaj B&H je jedno rekao ispravno. Boli koga danas uvo za otkrica, a posebno u Arzijinom sistemu obrazovanja, gde se deca uce iz samo jedne knjige. Samo da ga podsetim ili da nauci ako vec nije, da onaj koji ne nauci istoriju, osuden je da je ponovi.
Evo da ti umjesto njega ja odgovorim. Dajem ti za pravo. Uistinu nikoga vise ne interesira tko je sto izumio, ali danasnji edukativni sustav iznimno promovira tko je razrusio New York 11oga rujna. To danas zna vec svako dijete. U pravu si, promocija i propaganda su danas primarne i dobro su prodali narativ.
ja koliko znam nikola tesla rodjen u Hrvatskoj (covjek pravoslavac rodjen u Hrvatskoj)
EH MOJ IDIOTE... U SVIJETU SE EDUKATIVNI SISTEM IZMIJENIO DAAAAVNOOO!!! niko vise ne spominje nikolu teslu, rudjera, ivu, mesu... halo ba novo vrijeme doslo... samo na prostoru balkana gdje jos vlada stari socijalno/komunisticki edukativni sistem djecu smaraju s tim ko je sta otkrio---vise nikoga nije briga ko je otkrio nego ko je u stanju da proda i promovise...kad kazes srbija 99% zna za slobodana milosevica 0.1% zna za nikolu teslu :):):):) i vala bas citav svijet zasjeni (smrkne se) kad srbiju neko spomene :)
@Ramuš Haradi... Svakog ceka njegov Leka.
Ni Ramuš Haradinaj ni \"TULJUMBA\" ne bi se dobro proveli po Lekinom Zakonu. Leka je znao sa takvima. Pri tom ne mislim na Rankovića, mada je i on znao znanje. :-)
PROIZVODIMO NAŠE TULJUMBE I BAKLJAVE U REPUBLJIK KOSOVE, REPUBLJIK SANDŽAK, REPUBLJIK VOJVODINA,I PAŠALJUK BEOGRAD ....
MENSA Beograd otvara konkurs! Posto prema svetskim istrazivanjima i ustanovljenim standardima 99% Srba pripada ovom udruzenju, prisiljeni smo obratiti se Federaciji BiH sa konkursom za popunu radnih mesta. Nece valjda geniji raditi kao cistaci? Mi obezbedjujemo vize i radne dozvole. Privremene, naravno.
@B&H Ja ne bih bre da smaram. Reci cu samo dva imena. Nikola Tesla i Mihajlo Pupin. Mada je srpska istorija poduza ovo je dovoljno da celi svet zaseni.
Prepoznatljivi pečat Hrvatske: Andrija Mohorovčić, izumi koje su dali svijetu kao npr. padobran (Zadranin), elisa/propeler i torpedo (Riječanin), Ruđer Bošković (kojem je Njutn odao priznanje da je jači), Getaldić optika (Marin Getaldić, pionir fizike), da ne pominjemo predmet koji svaki civilizirani muškarac današnjeg doba posjeduje - kravatu (nastala od \"croata\"). Kažu i da je Marko Polo sa Korčule, a kapetan Ivo Višin, je odmah iza Magelana oplovio svijet (brod se zvao Splendido). Ah da ne zaboravim, tu je i Josip Broz, koji vam je ustavom iz 1972-ge udijelio nacionalnost (to ti je nešto poput sadake). Kakve sad veze koziji sir ima sa tim?
Ako ces vec o medjunarodno prepoznatljivom pecatu bosanske kulture, postoje samo dva imena: Ivo Andric i Mesa Selimovic. Ako je danasnjoj Njemackoj Hitler dao identitet, slijedeci istu logiku, mozemo reci da su danasnjim muslimanima identitet dali t e r o r i s t i.