BiH
0

Komšić podržao rad Svjetskog saveza bh. dijaspore

FENA
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je delegaciju Svjetskog saveza dijaspore BiH (SSDBiH), koju je predvodio predsjednik Zaim Pašić, uoči kongresa SSDBiH koji se održava u Sarajevu i obilježavanja 10. godišnjice ove organizacije, saopćeno je iz Predsjedništva.

Članovi delegacije informirali su Komšića o aktivnostima i teškoćama u radu ove krovne organizacije naše dijaspore.

Apostrofirali su pitanja načina glasanja dijaspore na izborima u BiH, organizovanja dijaspore u vezi s predstojećim popisom stanovništva u BiH, potrebe institucionalne brige države za svoju dijasporu, odlučnosti SSDBiH da nastavi projekt povezivanja organizacija dijaspore u jedinstvenu mrežu te spremnosti da svojim znanjem i sredstvima pokuša podržati manje ekonomske projekte na lokalnom nivou.

Izrazili su zahvalnost za permanentni interes, razumijevanje i podršku koju Komšić daje dijaspori i predali mu plaketu SSDBiH.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić podržao je orijentaciju i aktivnosti SSDBiH, odgovorio na neka od aktuelnih pitanja koja posebno interesuju dijasporu te čestitao 10. godišnjicu ove organizacije.

Rekao je da će i ubuduće biti pokroviteljem redovnih kongresa SSDBiH i uputio najbolje želje i pozdrave svim članicama Saveza i našim ljudima koji žive izvan domovine.