Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vlada BiH treba daleko cesce da ima ovakve izlete po opcinama u BiH a ne da se prema njima odnosi macehinski i ostavlja entitetskim i kantonalnim vlastima da se politicki vezu za opcine. Opcinski nivo vlasti je uvijek bio okosnica drzavnosti BiH i svako uvezivanje istih na drzavni nivo doprinosi razvoju BiH drzavnosti. Dobar potez od Komsica mada rijedak i nedovoljan koliko bi ih zaista trebalo biti od cjelokupne drzavno politicke garniture.
izdao ju je Alija sto nije poslusao Zulfikarpasica/Abdica ii krenuo sa Kljujicem/Tudjmanom da ostvari svoj san islamske dzamahirije.. Da je Alija tada pristo na krnju jugoslaviju za desetak godina , a mozda i prije, Bosna bi se izdvojila kao samostalna drzava bez uzaludne krvi i bez Dejtoma i podjela. Sa vise od 60 - 70 % muslimanskom vecinom, jer bi se hercegovacki hrvati vec preselili u dalmaciju.. Slicno kao danas Crna Gora..
Kad smo vec kod cetnika i Karadzica ,evo sta o svemu tome misli Stjepan Kljujic -njegov intervju za Vecernji list (clanak BiH) ,u kojem ujedno zestoko kritikuje i BiH komuniste.KLJUIĆ: Ne znam je li to tipično razmišljanje na sarajevski način, ali znam da je Karadžić imao veliku potporu unutar Saveza komunista i tadašnjih službi, i na kraju, zahvaljujući Slobodanu Miloševiću, obavio je značajan dio posla, a to je da je naoružao srpski narod u BiH. No, to i nije bilo teško s obzirom na imena tadašnjih zapovjednika korpusa u BiH. Naime, u Mostaru je bio zapovjednik general Pantelić, u Tuzli Janković, u Banjoj Luci Uzelac, u Sarajevu Kukanjac. I najzad, bh komunisti su izdali zemlju mnogo prije agresije. Dvije stvari su bitne, oni nisu nikada reagirali što je oružje TO-a prebačeno u JNA. To je najveća izdaja. S druge strane, zadnja bh vlada pod vodstvom Marka Čeranića, predsjednika Predsjedništva Obrada Piljka, i predsjednika Skupštine Zlatana Karvdića, da ne nabrajam predsjednike AFŽ-a, sindikata, svi su oni bili prosrpski orijentirani. Na kraju se vidjelo, kada je krenula agresija, da su tri logistička centra agresora bila locirana u Bijeljini, Han Pijesku i Mrkonjić Gradu. Kada je počeo rat, savjetnici su nam rekli da je nafta na spomenutim lokacijama, ista je situacija bila i s lijekovima. Nije istina da bh komunisti nisu znali o tim odredištima. Nije u BiH nastao problem kada je došla nacionalna struktura na vlast, BiH je izdana puno ranije
Prijedor je jedan od rijetkih gradova za koje mogu reci da ovi sto sada zive u njemu a to su cetnici, nisu nista bolji od onih sto su zivjeli tamo prije rata a to sve sami izdajnici tipa onih iz Kladuse...