Čestitka banjalučkog biskupa
0

Komarica čestitao Božić svim vjernicima

Sarajevo-x.com
Franjo Komarica (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Franjo Komarica (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Banjalučki biskup Franjo Komarica čestitao je danas Božić svim vjernicima koji ovaj praznik slave po novom i starom kalendaru i zaželio svima blagoslovljenu Novu 2012. godinu.

U svojoj čestitki Komarica se posebno osvrnuo na prognane, odnosno one koji još uvijek ne odustaju od želje da se vrate u svoja rodna mjesta.

"Želim da naglasim da i svim Hristovim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru od srca kličem - Mir Božiji - Hristos se rodi", poručio je banjalučki biskup.

Tokom današnje konferencije za novinare, Komarica je ocijenio da je sadašnji predsjednik, a ranije premijer RS, Milorad Dodik napravio zaokret u procesu povratka kada je javno pozvao sve izbjegle da se vrate.

Govoreći o značaju Božića, Komarica je naglasio da je svojim dolaskom na zemlju Krist podario svim ljudima nadu i sigurnost, ali i dar da svi ljudi postanu Božija djeca.

"Ukoliko smo Božija djeca onda se međusobno trebamo smatrati braćom i sestrama, a to je i obaveza da se nadvladaju postojeće prepreke i predrasude među ljudima", istakao je Komarica.

Božić po novom kalendaru 25. decembra proslavljaju Rimokatolička crkva i sve protestantske zajednice, kao i Grčka i Rumunska pravoslavna crkva.

Povodom ovog velikog kršćanskog praznika čestitku vjernicima uputio je i premijer RS Aleksandar Džombić te mnoge javne ličnosti iz kulturnog i javnog života RS.