Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Legenda Sarajeva Davorin Popovic treba da ima ulicu u sred Sarajeva kod fisa a ne neki 'sokak' kod motorexa na stupu. Jadno je kakav polusvijet vodi ovaj grad i drzavu, jadno...
Pimpek ima ulicu blizu aerodroma na ulaz u Kasindolsku ulica ne moze bit gore u svakom smislu sramota za takvu legendu
Ma pola ulica treba preimenovati. Neke nepoznate ličnosti koje ničim ne zaslužuju ulicu koju imaju treba skinuti. Tipa Azize Šećirbegović itd
Ulica Zelenih Beretki nosi pogresan naziv, ono gdje je denisov city lounge, tesla, i ostalo treba da nosi naziv Bosanskih Spidara..
“Stvoriti veliku Jugoslaviju i u njoj veliku Srbiju, etnički čistu i u granicama predratne Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srema, Banata i Bačke. čišćenje državne teritorije od svih narodnih manjina i nacionalnih elemenata. Stvoriti neposredno zajedničke granice između Srbije i Crne Gore, kao i između Srbije i Slovenačke, čišćenjem Sandžaka od muslimanskog življa, a Bosne i Hercegovine od muslimanskog i katoličkog življa.”
naredba eroja miailovica
Realno, 99% ulica se treba prvo rekonstruirati,a onda se baviti nazivima. Ulica Ive Andrića na AP-u izgleda kao da je jučer stao rat i Dobrinja se isto nije za pohvaliti, glavna naseljska saobraćajnica izgleda kao da nije asfaltirana 100 godina.
Zaboravili ste navesti da je ulica Vladimira Preloga, nobelovca, uz gradsku deponiju!
Ne bi me cudilo da ossvane ulica Emira Nemanje Kusturice poznatog umjetnika.Hahahahah.Kakav bolan Sarajevski vilajet kad mu svako radi sta hoce i kad hoce.Misle ovi iz kantona da je Sarajevo Drzava a ovi dijele i otimaju sve okolo vec uveliko.Bolan sarajevo se o sebi zabqvilo i samo podapinju jedni drugima.
Pa Vladimira Preloga ulica kod Bosmala...kakvo Briješće majke ti...
@ilec Milana Preloga
Ulica Azize Šaćirbegović- kao što reče rahm. Prof. Nijaz Duraković- jedina zasluga da donije jednumod najdužih ulica u Sarajevu je što je okotila onog kockara i hoštaplera.
Ulica Azize Šaćirbegović- kao što reče rahm. Prof. Nijaz Duraković- jedina zasluga da da dobije jednu od najdužih ulica u Sarajevu je što je okotila onog kockara i hoštaplera
Pogledajte u Mostaru i Bl pa onda naprdjujte a niz Vraca ploca o postrojavanju djeneralivih vojnika.Prema tome sudite i mijenjajte imena tamnih vilajeta i vremena koja su mnoge gradjane odvele u nepovrat.
U Banja Luci i u mnogim gradovima manjeg bh entiteta i u Srbiji danas postoji Ravnogorska ulica.U BL ima ulica Dragise Vasica ideologu ravnogorskog pokreta,pa ulica Stevana Moljevica savjetnika Draze Mihajlovica,pa ulica vojvode Urosa Drenovica ravnogorca itd.U Bijeljini trg nosi naziv po ratnom zlocincu Drazi Mihajlovicu itd.itd.itd.
Nikad' mi nece biti jasno,zasto ulice umjesto naziva nisu obiljezene samo brojevima.Ulica 1(prva),ulica 2(druga)...
Heroji su neka nova raja,Sake,Ćelo,Braco,Neno..branioci grada,e moj Hase, da si ovdje sada.
Najbolje da autor ovog texta odredi gdje i kako ce se koja ulica zvat…pa za jedno 50g neki novi autor opet promjeni imena sa novijim zasluznim gradjanima, kojih ce zasigurno biti…
Živjela Titova
Sarajevo je palo na civilazcijskom ispitu
To je pretjerivanje. Nikad niko nece biti zadovoljan koliko god se trudili . Nego ce najbolje biti : Kvart 5 Kvart 6 i tako. Ovako ce svake 4 godine vlasti mijenjati kako njemu godi.