Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neki dan prolazim pored djece 11-12 godina imaju i kaze ovaj jedan: joj meni su najjaci huda i mirza hatic.. Ostali se nasmijase kazu ma ima i boljih i jacih.. Ja onako gledam, ibretim se, neam rijeci... 😐😶
Najveći problem je tzv. ekranizacija. Dakle kada osoba,pogotovo dijete još i beba gledaju na ekranima igru slika,pogotovo ovu danas kojoj je još i funkcija da se što brže emituje itda.Šta sve prođe kroz oči,ruke i uši nije ni blizu onome što može proći u stvarnom životu. Kada je vrijeme susreta sa stvarnim životom, stvarnim životnim problemima,interakcijama sa drugima, djeci i ostalima se sve to čini ekstremno sporo.
Puno manje nego nezdrava sredina i okruženje u kojoj djeca žive i odrastaju.
Sere. Nikakvih stvarnih podataka nemaju. To što neka djeca dolaze s tim problemom znak je da s njima nesto ne valja, suštinski (sa roditeljima takode). Da nisu ovisni o ekranu našli bi nešto drugo.
Ucenje sa papira i knjige daje duplo bolje rezultate nego sa ekrana. Sami ekrani su jos uvijek vrlo nezdravi za oci a prevelik broj informacija sa kompjutera ili mobitela je nezdravo za koncetraciju. Mobitele u skoli odlagati u staklene ormarice pored nastavnika u ucionici i obavezno pojacati broj casova aktivnog tjelesnog bez stolica i klupa u dvoranama.
Ma haj djeca ko djeca, kako odgojis i uputis tako je. Sve je do roditelja. Nego sta sa nama od 30+.. mi smo gori od djece. I onda se pitamo zasto to djeca tako to..
Ja sam gori od djece. Treba krenuti od sebe pa tek onda svaljivati krivicu na njih
Kada tehnika postane jedini izvor spoznaje, i priroda i čovjek gube svoj bitak i postaju resursi (i čovjek i priroda vide svrhu svog postojanja u daljem razvoju tehnike i kroz taj proces gube bitak). Godina 1954, šta bi Heidegger rekao danas da vidi ove današnje zombije zabuljene u svoje mobilne telefone
Ibretio bi se i onaj iz 1854 da vidi Heideggera. Svako vrijeme ima svoje.
Ja ne znam iskreno što prave djecu ako nisu posvećeni. U EU zemljama ljudi ne prave djecu jer su akontali sa nije za njih ta obaveza i meni je to hajmo reći okej, bolje nego da se žale kao kod nas "nemam vremena" itd. De ba odj. Pravite djecu jer ti je dedo i nana rekla da treba
Male Hude iz V.Kladuse
Uskoro Digitalna „Community „ odlucuje o imenu djeteta, dali da se suneti ili ne, dali da zove babu Babo ili „Follower“ itd. Ja kazem: digitalno smo sjebani!
Kasno je ispravljat degeneracije i mlade i stare .Dugo se indekcija sirila.Veca je to ovisnost i jaca od droge.
u pravu 100% cak ima i bolest ekranizacija. Kako roditeljima nije zao djece nije mi jasno... Imam 2 male djece i veliki su izazovi, najlakse je dati telefon i da si rahat, ali napravis od djeteta invalida. Toliko truda sam morao uloziti samo da dedama, nenama, dajdzama, tetkama kazem da mu ne daju telefon. Za ne povjerovati je bude s njim 2 sata ne vidi ga po 5 dana i da mu telefon. Nije lahko roditeljima, ali su oni najvise krivi ako dozvole to...
Ove današnje mladje generacije sve krivo ko gudalo.