BiH
0

Kolegij Skupštine KS-a osudio napad na novinara TVSA

FENA
Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (SKS) izrazio je danas na sjednici oštru osudu fizičkog napada predstavnika sindikata GRAS-a na novinara Televizije Sarajevo (TVSA), ocjenjujući da takav nasilan, necivilizacijski čin mora dobiti svoj zakonski epilog.

"Neslaganja, negodovanja i različita mišljenja s predstavnicima medija ne mogu i ne smiju se ispoljavati na ovakav način, bez obzira na to ko su akteri ovakvih nemilih događaja", zaključeno je na sjednici prije razmatranja redovnih tačaka dnevnog reda i utvrđivanja termina narednih sjednica.

Također, Kolegij je prihvatio zaključke Vlade koji su doneseni na vanrednoj sjednici Vlade u povodu štrajka radnika GRAS-a protekle sedmice te prihvatio održavanje tematske sjednice Skupštine o ovoj temi.

Pored već postojećih elaborata i dokumenata koji tretiraju situaciju u GRAS-u, Vlada će odrediti nosioce zadataka da bi se za tematsku sjednicu pripremio sveobuhvatan, cjelovit i potpun materijal o ovoj temi.

Na prvoj narednoj sjednici Kolegija Skupštine odredit će se datum održavanja tematske sjednice o pitanjima, problematici i mjerama u KJKP GRAS.

Kolegij Skupštine zakazao je novu redovnu 8.sjednicu Skupštine KS-a za 20. oktobar, saopćeno je danas iz Pres- službe Kantona Sarajevo.