Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moj Pedja,nemoj nista kritikovati jer ce te zamrziti Bosnjaci sto im diras Covica,jer Bakir,"prvi u Bosnjaka",cim ugleda Covica odmah se saginje i gace svlaci,a da je Bakir reprezentativan lider naroda pokazali su izbori i 2010-e i 2014-e
Sta vas toliko' ko SDA simpatizere privlaci kod Covica pa ga se ni spomenut' ne smije,sta on to ima medju nogama,jel' pitona,pa mu se saginjete i odmah gacice svlacite?
Naša stranka će se ugasiti.....kao ona stranka za BiH.....samo supljatori .....ovaj Predrag ko neki narkoman....
Kojojvić je luzer ... kme kme kme
Objasnio.
Ne mogu se stvari od državnog interesa donositi nabrzinu! Očigledno pravno bogohuljenje je donošenje odluke i stavljanje u funkciju prije objavljivanja u službenom glasniku, i njene zvaničnosti u pravnom smislu. Koliko Vas razumije ovo na što upozorava Kojović, Zekerijah Smajić i ostali koji se razumiju u pozadinu ovakve odluke ? Ovakvom odlukom se stavlja pečat na ovakvo ustrojstvo države, blokira mehanizam pregoravanja sa europskom unijom i BiH kroz 24 mjeseca predstavlja kao nemoguća država!!
I predsjednice nase stranke sta ste ti i cudic skontali. Imas li ideju kako tvoje smrde drugacije nagovoriti, jesi li ih pitao da odustanu od entiteta, ne sjedis tu u sarajevu seres bosnjacima kako sve sto se radi je da se u stvari nesto dogovori, jel ti to nas nagovaras na nesto. Svjesni smo Mi da nas je vise i da govna kao ti su tu samo da smrde kao i tvoj narod, al sta drugo covjek da radi u vokn zemlji osjm da se nada da ce prezivjeti i jednog dana biti dio europe. Nigdje nisam cuo tebe da si se pozalio na svoju platu u kantonu od par hiljada maraka. Nisam cuo da si predlozio kako da se ovo prevazidje osim tvrdnje da nam je sistem sranje. Jest sranje al kako ga zaobici. Jesil pitao svoje smrde kako da odustanu od entiteta, cim Onimodustanu od entiteta i hrvati ce se usutiti. Pa hajde reci svojim smrdama da odustanu od entiteta i blokada i svega sto je ono sto ovu zemlju vraca nazad. Tesko ce biti al eto ti pravedan cilj za zivot smece jedno osim da nama seres
Pa sta je drugo nego labava konfederacija? Sto prije to shvatimo i u okviru takvog odnosa snaga nadjemo recept za uspon ekonomije prije ce nam biti bolje i dulje cemo zivjeti.
Šta mu bi da budale šamara, pa nisu oni krivi što su takvi.
Pa be kaze se dzaba treba im kao budali samar
pa izglasali smo devedesete zapišavanje teritorije po etničkom principu, i ovjerili to na nekoliko narednih izbora. ta odluka poštuje trenutne zakone i uređenje države. i u principu nije loša. raspodijeliš poslove kome šta spada po nadležnostima i situacija je jasna, ko radi a ko zabušava ne vjerujem da je rješenje produžavanje sumanute spirale međusobnih uslovljavanja i ucjenjivanja ukidanjem ili odcjepljenjem.
Vladajuća koalicija je usvojila Mehanizam koordinacije. U ovakvoj BiH svaki dogovor o ovako važnim pitanjima treba podržati. Bez obzira što trenutna vlast nije efikasna onako kako bi trebala biti, njoj će pripasti ta čast da će za vrijeme njihovog mandata BiH postati kandidat za EU, otvoriti nekoliko početnih poglavlja u procesu pristupanja EU. Oni su donijeli Mehanizam koordinacije, oni će za njega pred svojim biračima odgovarati....
Ovo sad ko onomad"aprilski paket",gonite u pm svi od reda,ovi iz manjeg entiteta nisu zadovoljni,kao neke nadležnosti se prenose,evo sad Kojović opet kaže razvlašćivanje države,pa dajte nas prestanite ebavat u zdrav mozak.Po dejtonskom sporazumu BiH nema opis ustrojstva ali je prije konfederalna nego federalna Država,ustvari federalno ustrojstvo nije niti poželjno. Kompromis je prednost nije poraz,cijela Evropa funkcioniše na kompromisu.
pa ti si majstore taj koji bi mogo malo zadici rukave i poceti raditi, al ne, ti se stopio sa njima i uzimas svoj dio kolaca, sta te briga. imamo pasivnu i kukavicku opoziciju koja je tu samo da ubire plate. napisu dvije, tri izjave za medije u mjesec dana i to je to.
Evo ko se našo pametan da im to kaže. Izvini Peđa, a znaš li ti buraz da bi nešto bilo konfederacija prvo mora biti federacija, a BiH nije federacija. Pošto ti primaš paušal u Skupštini Kantona, a tražio si da tvoje kolege to ne priimaju, onda možeš sebi priuštiti da upišeš kratki kurs teorije države i prava, jer mi smo svi sa FPN-a na birou, a na našu žalost o tim ozbiljnim stvarima pitaju se zevzeci kao ti.
@stupid je adekvatan naziv za nekoga ko ima ovakav komentar, inače u nedostatku činjenica glupi ljudi obično pribjegavaju ovakvim opservacijama. Vidi buraz, nije poenta u tome što sam ja i nas na hiljade završilo FPN, već je poenta u tome da Peđa Kojović fulio značenje termina, i sad je tebi kao krivo što je neko to primjetio. Nemoj očajavati jer biti glup u ovom društvu je preduslov za napredovanje, a Peđa je živi primjer toga.
A sta je to drugo ako nije konfederacija?