Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BRAVO ZA SDA!!!! Nek prica ko sta hoce al ovi ljudi su nas uvjek spasavali od propasti i od crvenih kmera izaslanika SANU-a i Fahrovih četnika!
spasili su te i od edukacije da ne mozes da shvatis koliko stete nanose drzavi.
SDP radi kako SNSD naredi
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Nažalost, obzirom da ne postoji konsenzus bošnjački orjentiranih stranaka po pitanju dobrobiti Bošnjaka, povlačenje mehanizma "vitalni interes" je jedina preostala opcija. Potrebno je prolongirati usvajanje Zakona o JMBG, sve do onog trenutka, dok se ne postigne optimalno rješenje za građane Bosne i Hercegovine, odnosno donošenjem Privremenih Uredbi S rokom pravnog dejstva od maksimalno 180. dana. Sada lijepo vratiti prijedlog Zakona u redovnu proceduru, pa napraviti analizu sadržaja istog, a ne da se na ime „brige o najmlađim“ imputira jako loša forma Zakona. P.S. Bitno je da su naši najmlađi sugrađani zaštićeni i pošteđeni posljedica, sadržaja istog, odnosno, da su svi jedinstveni matični brojevi koji su određeni nakon usvajanja Privremene odluke o utvrđivanju registracionih područja za određivanje JMB, kao i matični brojevi koje su odredili nadležni MUP-ovi i Javni registar Brčko Distrikta nakon 12. februara, validni i
Kakva jako losa forma zakona? SDA je dozvolila i u daytonu potpisala da postoji RS, i sad kao biva brinu se o drzavi i narodu, glume neke velike patriote. Zakon kao zakon je dobar, sta fali sto su regije unutar entiteta? Ionako svi dobro znamo da entiteti nece nestati dok svi to ne budu zeljeli. A tad nece biti bitne ni regije u maticnim brojevima niti bilo sta drugo.
@NameSurename Dejtonski mirovni sporazum bio je "nužno zlo" u datim uvjetima, sve pod patronatom i ultimatumom veliki političkih faktora. U to vrijeme, pored zaustavljanja rata, Dejton je konsolidovao politički sistem, koji nažalost nastavlja da funkcionira po linijama razdvojenosti (entitetskim linijama). Međutim, sve se može popraviti, pa tako i Dejton, ali sigurno neće samo od sebe. Nije bitno, da li će cijela priča rezultirati derogiranjem Dejtona u potpunosti ili rekonstrukcijom istog, bitno je da će u toj cijeloj stvari doći do konačne afirmacije Bošnjaka i unitarne Bosne i Hercegovine, zajedno s njenim građanima, koji je doživljavaju kao matičnu zemlju. Nemam bilo kakve pretenzije prema SDA, SBB, SDP ili nekoj drugoj opciji. Moje izlaganje se zasniva na sljedećem, a to je da je dosta bilo usitnjavanja nadležnosti države i države kao subjekta, a upravo prema ovom prijedlogu Zakona, država se dodatno derogira po entitetskim linijama. Također treba da znaš, da smjernice Ustavnog Suda uopće nisu podrazumijevale izmjene registracionih područja, nego isto je pokušala imputirati plejada kvazi političara (genocidaša) iz bosanskohercegovačkog entiteta RS!
Hahahahaa...dosadni ste ...
STOP!..razvlašćivanju države BiH,od pročetničkog SDP-a,koji su borce ARBiH na protestuima, izjednačavali sa agresorima!
Ko o čemu, kurva (SDA) o poštenju ;)
Logično - za čim će oni drugo potezati uopšte ? Drugačije ni ne znaju! Lažni patrijotizam! Lažno Bošnjaštvo! SIKTER !
Čime smo mi Bošnjaci zaslužili ovakve političare? Umjesto da su zajedno i da se zajedno dogovore oko ovakvih ključnih stvari oni se se kolju do iznemoglosti. Fuj za kriminalce iz SDA, fuj za kriminalce iz SDP.
Ovde je izgleda rat neminovan nazalost.
Tipično za SDA - potezanje vitalnog nacionalnog interesa! A gdje je taj interes bio kad ste vi krali 18 godina, pozatvarali na hiljade firmi, usjedili svu familiju po državnim institucijama, gdje je tada interes bio kad vam niko ništa nije mogao? Lešinari jedni.
Slažem se!!!!! Takve su užasne stvari uradili za ovolike godine i sada neke jeftine poteze povlače, hvataju narod na osjetljivost, na patrijotizam i narodnost, glupavi narod misli da oni zaista iskreno vole BiH, jeftino, prejeftino !!!!!!!!!!!!!!!!!!! F U J !!!!
Baš kao što rekoh..
Mafija, sve nas unisti pustite se vitalnog interesa, niste se znali pokazati 20 godina ne mozete ni sad
amko novi nick..
Draga jasna pa sta ti sad nije jasno a ako si amko onda nek ti ga stjera Samko!!!
Obrazuj se narode imas internet pa ako si sposoban da pises gnusne komentare onda prvo malo progugla, malo vikipedija ovo ono... Procitaj sta je prednost, a sta mana novim zakonima, a ne budalo jedna odmah pisi da ne valja ovo ono. Procitaj da li je to dobro po tebe, tvoje dijete..
Citam neke komentare pa me interesuje jesam li ja stanovnik iste zemlje kao pojedinci, da krenemo od pocetka sta bi bilo da Alija (SDA) nije potpisao Deyton ..... pitam se pitam. Koliko je opstrukcija tada vladajuca SDA imala od kojekakvih srpskih stranaka, koliko je domacih izdajnika bilo s idejama koje su bile sve samo ne afirmativne po drzavu, koliko je udara pretrpjela ta SDA i koliko je vatre progutala od tadasnje opozicije ... i sad nekog nije stid reci da je ta SDA kocnicar drzave ( bice kocnicar svega sto nije dobro za drzavu- hvala Bogu pa ima i normalnih ljudi) niko iz SDA nije govorio ili cinio veleizdajnicka djela kao sto to neki rade.
procitah puno komentara protiv SDA stranke po pitanju deytona, kako su oni tj stranka kriva za postojanje sumske pa zapital se ovaj nas GLUPI BOSNJAK koji pise taj komentar zasto je potpisan taj ugovor, zapital se taj GLUPI BOSNJAK da li bi njega bilo danas da komentarise... Zahvaljujuci deytonu sacuvali smo nekoliko desetina ako ne i hiljada zivota, a samim time i izgubili mnogo... Posto smo uspjeli sacuvati zivote nas i nasih sugradjana imamo nadu da se suprotstavimo svemu, a mozda je ne bi imali, a mozda bi bilo i bolje, a mozda i gore...
Ovi iz RS-a se ubise medjusobno, ali kada je u pitanju nastup na nivou drzave svi su slozni kao jedan. e to ovi iz FBiH nemaju i nikad nece ni imati (mislim na Bosnjake iz FBiH) zato nas svakih 50-tak godina i kolju i ubijaju jer medju nama nema sloge, a oni se drze zajedno makar se medjusobno mrzili ne mogu se mrziti dovoljno koliko mrze Bosnjake.
Bosnje su glupe ko noc
SDA nakon očišćenog smeća izgleda obećavajuće. Još samo da se riješe radikalnog krila predvođenog princem...
Sta ste svi navalili na to kako je SDA u dejtonu napravila RS. Pa vi niste normalni. Opet ce se ovdje zaratiti koliko ja vidim. Bosnjaci opet vrlo brzo zaboravljaju cinjenice i krive svoje ljude. Pa u Dejtonu se morao potpisati sporazum kako bi se prekinuo rat, a sve je to izvedeno pod pritiskom zapadnih sila jer je Armija BiH postala jaka i krenula u pobjednicki pohod. Pa sjetite se da je Dudakovic trebao krenuti na BL, ali je Amerika Alijji rahmetli naredila da to zaustavi. Pa Britanija je Bosnjacima uvela embargo na naoruzanje, a omogucila ostalima da se naoruzaju. Strah me je ove situacije jer su ovi iz SDP-a i SBB-a neiskusni i lahko nasjedaju na podmukle planove ovih iz RS-a. Ne poznaju oni njih dovoljno i njihovo lukavstvo i oni jadnici iz dobrih namjera da se rijese neki problemi nasjedaju na njihove trikove i unistavaju i ovo malo napretka sto je postignuto.
Ne kontaju to oni koji su pobjegli ko pi..ke i sad nesto pametuju