Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
po dejtonskom mirovnom sporazumu ( koji je ne mozemo zaboraviti zaustavio krvoprolice) BiH je okvirno ostala u avnojevskim granicama ali sa - p a r c i j a l n i m - unutrasnjim uređenjem, a buduci da niko od vodecih lidera od dana potpisivanja do danas nije temeljito ni procitao a kamoli studiozno analizirao ,,sporni\'\' ugovor, potpuno je normalno da se u praksi nenormalno, iliti ,,parcijalno\'\' primjenjuje.
Potpuno su u pravi. Dejtonskom sporazumu je dato vise nogo dovoljno vremena za s provedbu. Ocigledno da su svjetske sile i potpisnici sporazuma dozvolili Srpskim nacionalistima da sprovedu samo one dijelove sporazuma koji njima odgovaraju. Nijedan sporazum u svijetu a pogotovu ne takvog obima i vaznosti kao sto je Dejtonski nije sproveden parcijalno i u isto vrijeme bio validan i legala. Dejtonski sporazum treba proglasiti nevazecim zato sto nije sproveden, Bosanske partije treba da ga odbace kao sporazum za koji se sada moze reci da nije sproveden prema tome nije vise ni legalan tj. ustavotvoran. Znam da je ovo samo mozda jos jedan predizborni trik od strane SDA ali ljudi su potpuno u pravu. Treba se vratiti ustavu iz 92-ge i poceti pregovore ste osnove.
U ppliticko/pravnom smislu, jedina drzavotvorna populacija je - s a m o - bosabskohercegovacka nacija koja ima - samo jedno drzavljanstvo - samo jedine i jedine im drzave - Bosne i Hercegovine. - hrvati uzivaju sve privilegije u ,,maticnoj\'\' hrvatskoj, pa u drzavama evropske unije i sire i a najdalje od bih. - srbi uzivaju sve privilegije u ,,maticnim\'\' srbiji vs crnoj gori, pa u drzavama evropske unije i sire, a najdalje od bih. - bosnjaci uzivaju sve privilegije u zemljama evropske unije i sire, a najdalje od bih. Dvojnim drzavljanstvima BiH gubi jer kicma drzave se savija, i pitanje je vremena kada ce puchi, a politicko drzavni mesetari dobivaju u vremenu i novcu - a jedini koji placaju enormno visoku cijenu dvojnih drzavljanstava su Bosanci i Hercegovci kojima je Bosna i Hercegovina jedina domovina.
Sto sa-x ne prenese odgovor OHR-a na ovo baljezganje SDA??? hahahhahaha
Slike sa glavnog odbora u Brckom mozete pogledati na : www.infobrcko.com www.sdabrcko.com
Ovdje su zaista sve lijepo rekli. Nejasno je onda zasto je SDA uopste pristala da se razvali Republika BiH. Izgleda da je njima Republika BiH samo izbrona retorika. Vidjecemo koliko ce ostati pri ovome, ili ce na prvim pregovrima sa Ddikom sve ovo o Popisu i drzanopj imovini odmah prodati.