BiH
286

KJKP Rad: Ne odlažite smeće na dan posjete pape Franje Sarajevu

FENA
KJKP "Rad" već nekoliko dana pojačanim intenzitetom radi na čišćenju i pranju ulica, uklanjanju otpada i ostalim poslovima u svojoj nadležnosti, a povodom dolaska pape Franje u Sarajevo.

To se naročito odnosi na saobraćajnice i javne površine koje su u zoni kretanja, odnosno zadržavanja Svetog oca i njegove pratnje, počev od Međunarodnog aerodroma Sarajevo do Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović - Hase.

Spisak saobraćajnica na kojima je u subotu, 6. juna, od 07.00 do 20.00 sati zabranjeno odvijanje saobraćaja obavljen je u medijima od Ministarstva saobraćaja KS-a.

KJKP "Rad" sutra će po nalogu MUPKS-a ukloniti sve kontejnere za odlaganje smeća s navedenih saobraćajnica i drugih javnih površina koje se nalaze u zoni kretanja pape Franje.

Upućena je molba građanima da nipošto ne iznose smeće na mjesta s kojih su kontejneri uklonjeni.

U subotu, 6. juna, na dan posjete pape Svetog oca, aktivnosti preduzeća "Rad" na odvozu smeća bit će iz razumljivih razloga obustavljene i na prostoru cijelog Kantona Sarajevo. U preduzeću će u pripravnosti biti dežurne ekipe za moguće intervencije.

"Rad" je uputio molbu građanima da na dan posjete pape Franje ne odlažu smeće.

U nedjelju, 7. juna, kontejneri će biti vraćeni na svoje lokacije uz maksimalne aktivnosti na odvozu smeća.

Pauk služba KJKP "Rad" će po nalogu MUPKS-a ukloniti sva vozila koje vlasnici ostave na pravcima kretanja pape Franje i njegove pratnje.

Vozila će privremeno biti izmještena na parking u ul. Skenderija (za vlasnike uklonjenih vozila iz općine Stari Grad), ul. Franca Lehara (za vlasnike iz općine Centar) i na parking ispod SOS sela Mojmilo (za vlasnike iz općine Novo Sarajevo i Novi Grad, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KJKP "Rad".