Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najjaci su oni koji kazu imam M+S ljeto zima, hahahahhahhahahahahha.
Ja se sa starim naglabam evo godinama oko toga... ne mogu da mu objasnim da M+S predstavlja blato (mud) + snijeg (snow), al to je tvrdoglavo da te bog sacuva. Imaju gume za sve sezone, ali su nenormalno skupe i rijetke i fino pise na njima "all seasons"
Joj sto ne mogu kad se polupismeni lezihljebovici prave pametni. Evo, ako kojim slucajem jedan od vas bilmeza zna engleski nek se informise, ako ne...jbg sta cu vam ja, zivite u neznanju. A sidewall mark of M+S (or M/S, M&S, MS) means that you have an all-season tire that has been approved for use in mud and snow by the Rubber Manufacturer's Association (RMA). These tires will provide traction in light snow, but we wouldn't want to be caught in a blizzard with a set of M+S tires.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Bio sam gore, uspio se vratit, problem nije snijeg nego pametnjakovici sto misle da mogu ljetne gume po snijegu... Vidi da je smijeg al nece da se vrati nego ide sve dok se ne zaglavi.
@skytech Nas nije samo i snijeg iznenadio,nego i rat koji su nam najavljivali 10 godina unaprijed.Pa smo ga docekali sa sarafcigerima u ruci da se branimo.
Kao i sve, Bosanci o zimskim gumama razmisljaju tek kad snijeg zapada
munara mu mjera bila
Ne razumijem mentalni sklop vozaca koji svjesno putuje preko visokog planinskog prevoja u ovo doba godine i vozi auto na vjerovatno celavim ljetnim gumama
Kod nas se narod redovno iznenadi snijegu u novembru/decembru. Kako narod tako i zimske službe uvijek "uhvati" nespremne.
Kokuzi u dobrim autima i ljetnim celavim gumama
Iznenadio ih snijeg a meteorolozi najavili padavine. Vjerovatno nisu gledali vijesti od pinkovi zvijezda i turskih serija. A hoce da podignu cijenu goriva za izgrdanju cesta. Postojece ceste nisu u stanju odrzavati
U cijeloj evropi zakonska obaveza za zimsku opremu od 01.novembra samo kod nas od sredine novembra ko da nam je Grcka klima.
i u hrvatakoj je od 15.11
Porediti hrvatsku sa brdovitom BiH je smijesno, u hrvatskoj nema 3-4 prevoja
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
zimke sluzbe iznenadio snijeg
Cudno stvarno da u 11 mjesecu snjeg pada,pa sluzbe nisu bile pripremljene za ovakve situacije
Vide snijega,a ja kupusa jos nisam stavio.
gdje ovaj p...sa renolom poso da pretice kolonu
Kod nas, kad bi zakonski zimske gume bile od 1. januara nasi vozaci nebi mogli skontat da ih prije treba stavit, pogotovo ako ide preko planine