BiH
158

Kid's Festival pod pokroviteljstvom UNESCO-a!

Piše: A. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kultni bosanskohercegovački dječiji festival Kid's Festival od utorka, 9. juna, službeno je dobio pokroviteljstvo UNESCO-a.

U pismu Irine Bokove, generalne direktorice UNESCO-a, upućenom direktorici Kid's Festivala Susanne Prahl navodi se: "Dozvolite mi prvo da čestitam organizatorima ove vrlo cijenjene inicijative koja pruža priliku za promicanje poštivanja kulture raznolikosti, te potiče duh uzajamnog razumijevanja među djecom i mladima koji su izvori kreativne energije i značajni učesnici mirovnih procesa. Najviše od svega drago mi je što UNESCO ovom događaju dodjeljuje svoje pokroviteljstvo".

Kid's Festival, omiljeno mjesto okupljanja, druženja i zabave djece iz naše zemlje, ove godine obilježava svoje 12. izdanje i uspjeh u međunarodnom širenju platforme. U brojnim događajima koji će početi tradicionalnom paradom u kostimima 12. juna ponovo će učestvovati mladi iz svih krajeva BiH i poslati poruke o budućnosti kakvu žele. Te poruke bit će poslane svim odraslima, a posebno onima koji svojim odlukama direktno utječu na profiliranje naše budućnosti.

Direktorica festivala Susanne Prahl poručila je da je ovo veliki dan, te da je pokroviteljstvo UNESCO-a uslijedilo nakon bezbroj napora. U tome je pomogao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, podržavši rad festivala i angažman na promociji vrijednosti zajedništva.