BiH
5

Kebo nindža: Pogledajte potpredsjednika FBiH u ringu

Piše: J. H.
Na YouTubeu je objavljen video pod nazivom "Kebo nindza" u kojem glavnu ulogu tumači Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH. Kako je kazao u razgovoru za Klix.ba, aktivno se bavi sportom koji mu uveliko pomaže da ostane u formi nakon napornih radnih dana na poziciji jednog od čelnih ljudi federalne izvršne vlasti.

Kebo kaže da tokom svojih vježbi kombinira taekwondo, K1 i druge borilačke vještine koje su postale sastavni dio njegovog života nakon prve operacije raka na želucu.

"Svaka borba u životu se isplati i ove vježbe su me vratile u život. Savladao sam iskušenje i danas se nalazim u odličnoj kondiciji", kaže Kebo na početku razgovora za naš portal. Naglašava da se u životu aktivno bavio atletikom.

"Bio sam sprinter, bavio sam se odbojkom i karateom. Promijenio sam svoju životnu filozofiju smatrajući da je najveća pobjeda pobijediti sebe. Svako jutro kad se probudim, osjećam se odlično. Bavljenje ovim sportovima mi je vratilo osmijeh na lice", pojašnjava potpredsjednik Federacije BiH.

O tome koliko mu u stvarnosti pomažu ove vježbe, Kebo samo kaže da svi zdravstveni parametri pokazuju stanje 20 godina mlađe osobe.