Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije ih stid davno su kao donaciju dobili novac da kupe jos bolji aparat od ovoga za otkrivanje zlocudnih oboljenja u najranijoj fazi,ali gosn gavran je opljackao te pare i kupio neku starudiju koje nije mogla nista.To je bilo prije nekoliko godina,a koliko je zivota moglo da bude spaseno,sram ih bilo i nek im ide na dusu svaki covjek koji se mogao spasiti.
jeste i cekat ce se na pregled od 2 do 6 mjeseci,ili ce se u rekordnom vremenu pokvariti pa nece biti u mogucnosti da obave preglede...
Pa i rečeno je da će troškove snositi zavod, i kao svaki drugi pregled troškove će snositi zavod samo ako ima osnova za pregled, tj. ako doktor traži pregled...
"Očekujemo da ćemo izvući maksimalan potencijal iz njega". Pa s obzirom na cijenu pregleda izvuci cete maksimalno to je sigurno,djeci vam za pregleda trebalo dabogda.
Sram vas bilo i stid, Boga i naroda, ko nema neka umre. Ovo bi trebala snositi ZZ, a ne jadni građani, može se regulisati pristup ne više od jednom godišnje po osiguraniku, ili 2 puta invalidima i slična zakonska regulativa. Kome se odbija od plata i pune se vaši džepovi, "Gavranovi" i onima sličnim njemu. Sram vas bilo.
"Cijene pregleda ovim uređajem bit će od 2.080 do 2.200 KM, ali će ih, zavisno od vrste bolesti, finansirati zavodi zdravstvenih osiguranja." "finansirati zavodi zdravstvenih osiguranja" Broj pregleda se ne smije regulisati zakonom jer time ogranicavas pristup masini onom kome treba. Sto i jest osnovni problem. Pregled placaju zdravstveni zavodi. No, jedan aparat na samo citav Kanton Sarajevo je kap u moru. A dnevno trosi desetine hiljada KM samo za preglede. O cijeni odrzavanja i nabavke da i ne govorimo. Zavodi nemaju para ni da finansiraju tolike troskove jer se ne placa zdravstveno, niti ima dovoljno masina da pokrije potrebe. Zato citava procedura visemjesecnog cekanja - nema para za jos masina, nema para za jos pregleda. Cekaj dok te ne budemo mogli uklopiti u budzet. Uz sve to, ovo je samo dijagnostika. Da znas imas li sta. Lijecenje je poseban trosak.