Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dabogda i ti ih pojeo isto ko i ja u kum, pa vidio kakva su
Meni bi najdraze bilo da nemam iskustva kakva imam!!! Ali gore stvari ne funkcionisu skoro nikako. Svi u ovoj zemlji rade u otezanim uslovima, OSIM POLITICARA :), ali ne mozemo za svaki nerad i problem okriviti stanje u drzavi. Stanje u zemlji ima itekako uticaja i na kcks i kum, ali ne moze to biti izgovor i za sve njihove propuste, a ima ih i to ozbiljnih!!!
Samo vratite kako je bilo prije rata i problem rjesen.....a ne ako ovo onda je ono, a ako je ono onda ce ovo a i ovo sa ovim i ono i to
fARISE VRATI SE MANJE ĆE BITI ŠTETA NEGO DA LOPATAŠ "FONDOVSKe" PARE po simpatijama i minderaškim-asocijalnim network principima
FARISE, VRATI SE......OVDJE SE NE ZNA KO PIJE A KO PLAĆA. DRŽAVA ZA ČOVJEKA!
Kako to da su počeli sa reorganizacijom i uspostavljanjem koordinacije baš nakon ovog slučaja sa ovim pacijentom kada su baš njegova djeca spomenula nedostatak organizacije i koordinaciju? Znači da je ono što su rekli istina i KCUS na ovaj način to i potvrđuje. Naravno da neće javno to reći: "Pogriješili smo, priznajemo. Do nas je." Ko biva oni su završili sa reorganizacijom KUM-a do kraja 2012.g. Vala su je i odradili, pali na prvom ispitu. A nisu sigurno. U ovoj državi moraš dići medijsku hajku da bi se nesto pokrenulo. Ja koliko sam shvatio iz članka, porodica ovog pacijenta se nije ni žalila na dijagnostički tretman koji su oni odradili njihovom ocu, već na njegovo čekanje 5 sati dok oni ne skontaju gdje će ga smjestiti, a pošto nije bilo koordinacije, nisu ni mogli. A pacijent neka leži na kolicima u prolaznoj ambulanti na januarskim temperaturama.
Pa šta ako su se i reorganizovali iz ma kojih razloga(makar to bio i razlog porodice ovog pacijenta) ako su im mentalni obrasci ponašanja ostali isti. Sve će i dalje biti po starom kao i u bh zakonodavstvu, zakon se usvoji ali se u praksi opstruira njegova primjena. Tako je i u medicini. Nemoš Bosanca i Hercegovca prosvijetliti, nije on građen od plemenite "japije".
DAJ IM KITU DA GA PUŠE, DOKTOREEEEE, DOKTOREEEEE DOKTOREEE
Šta je šefovi i profesori. Usrali ste se kada ste čuli da idete u KUM. Neka malo da vidite kao izgleda prva borbena linija. Čuo sam da i ne dežuraju na svojim klinikama. Ne znam jeli to tačno. Sakrili se iza svojih stora i glume velike bosove i uvijek u nekom drugom tražite krivca. U pravu je ovaj novi direktor. Samo tako nastavi.
Ista slika koju primjetih prije par godina. Ne mogu da vjerujem da je to u Europi, U kakvim sobama pacijenti borave, pod kakvim uslovima. Cijeli KCUS je grozan, osim kabinet naravno, tamo je divno i moderno...takve uredjene office nemaju ljecnici u Europi, vec mnogo jednostavnije i jeftinije.
Samo da nam ne budu dežurni Karabeg sa plastike kojeg kad god traže u dežuri on je na svojoj privatnoj klinici na Breci a pacijenti čekaju satima. Čuo sam i za nekon dr Akšamliju. Kažu da je taj mamuritis prije podne a pijan naveče.
SVAKA ČAST PROFESORE AGANOVIĆU,ČESTITAM ZA SVE SU KRIVA BRAĆA GAVRANKAPETANOVIĆ. ZNAM DA JE PRIJE 7 GODINA PROF HADŽIAHMETOVIĆ JE PREDLAGAO GLAVNOG DEŽURNOG U KUM KOJEG ONI NISU NIKAD PRIHVATILI. ZATO NAM SE I DEŠAVAJU OVAKVE STVARI U KCUS
Sta ces svi danas "medecinari" i imaju kompjuter kuci.
ne j.e.d.i. g.o.v.n.a ko je odgovarao za smrt zene koju nisu htjeli da pogledaju i koju su nekoliko dana vracali kuci da bi na kraju umrla na internoj klinici u nekom sobicku???? i nismo svi kako vi to volite misliti NEPISMENI pa da ne znamo kad trebamo u dom zdravlja a kad u KUM. Valjda bi vi-oni u Kum-u trebali znati koji im je pacijent prioritet, mogli bi razmijeniti jednu recenicu sa pacijentom ili osobom koja je u pratnji da saznaju sta je upitanju!!!! I PUSTITE TU PRICU PROBLEMI NA KUMU PROBLEMI NA KCUS, gore se prvo treba nekome koverta staviti u dep pa tek onda reci sta ti je i sto si doso!!! Tako da "PRIMANJA" tj.otimanja doktora na kcus nisu mala!!! Neka idu u evropu bilo gdje pa neka tamo uzmu nekome kovertu!
Samo bih se osvrnuo na ova lupetanja kako se vani katetrizacija radi u kolima hitne pomoci, prvo procitajte sta je kateterizacija, pa onda procitajte konkretno u Americi ko radi na kolima hitne pomoci, pa onda pricajte.
HAHAHAHAHHAHA JOJ STO NE MOGU SUPE NA VILJSKU , Fol direktor , kad vlast udari u glav pa konta moze za dan ispraviti sve , ne ide to tako .... djaba ti sve kad si aganovicu iz JEDNE STRANKE nema gore SDP ,, sve su sdpeovska posla
a uzged budi spomenuto taj dr kulic je tolka podjebasnicka sel.jacina da je to neopisivo i samo kod nas takav medzed mERe bit doktor