BiH
1

Kazne nelegalnim taksistima u Sarajevu u iznosu od 155.700 KM

Piše: J. H.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Od 1. januara do 31. jula ove godine inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove i MUP-a KS izdali su ukupno 353 prekršajna naloga u ukupnoj vrijednosti od 155.700 konvertibilnih maraka.

Prema izvještaju koji je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove dostavila danas premijeru Vlade Kantona Sarajevo Suadu Zeljkoviću, u navedenom periodu kažnjeno je 140 pravnih i 160 fizičkih osoba.

Prosječna kazna za pravne osobe iznosila je blizu 740 KM, dok je za fizičke osobe iznosila oko 180 KM.

U posljednjih sedam mjeseci, inspektori KUIP-a su izvršili 1123 kontrole, a 81 vozilo je isključeno iz saobraćaja.

Doneseno je 169 rješenja o zabrani obavljanja prijevoza. Ovome treba dodati i 23.000 KM kazne za 53 ilegalna prijevoznika, koje je u julu mjesecu izrekla sarajevska policija.

Kako bi spriječili ilegalne taksiste, tri inspektora organizovala su rad u dvije smjene, vikendom i u saradnji sa federalnim saobraćajnim inspektorima.

"U cilju realizacije planiranih zadataka, kantonalni sabraćajni inspektori bili su primorani promijeniti i planirane godišnje odmore te je radom na terenu bez odmora u dane vikenda dovedena u pitanje njihova fizička zdravstvena sposobnost", kazali su nam u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove.